Utorak, 14 Svi 2019 16:16

Franković o cesti u Ul. bana J. Jelačića: Poduzeli smo pravne radnje protiv investitora

Piše:
Franković o cesti u Ul. bana J. Jelačića: Poduzeli smo pravne radnje protiv investitora Foto: DPP/DM

Nakon što je zbog izvođenja radova na gradilištu u Ulici dr. Ante Starčevića došlo do puknuća vodovodne cijevi u Ulici bana Josipa Jelačića Grad Dubrovnik naložio je zatvaranje prometnice Ulicom bana Josipa Jelačića. Dok cesti prijeti urušavanje gradonačelnik Mato Franković najavljuje podnošenje kaznene prijave protiv investitora jer je njegovo nesavjesno ponašanje dovelo do urušavanja ceste, a time i do ugroze ljudskih života.

Investitor je tvrtka Projekt Gruž koja gradi stanove, apartmane i poslovne prostore površine 19 543 metra kvadratna. Osnivači ovog društva su Tibor Mladinić, Mato Braćić, braća Mario i Nino Slezak iz BiH te Josip Pažin iz Zagreba.

- Prometnica u Ulici bana Josipa Jelačića je zatvorena i nakon puknuća vodovodne cijevi u suradnji s Vodovodom podnijeli smo zahtjev za ponovnim vještačenjem te ceste. Jasno da je ta cesta neprohodna i zatražili smo sukladno zakonu nazor građevinske inspekcije. Grad je poduzeo i poduzima sve pravne radnje koje će dovesti do podnošenja kaznene prijave po pitanju zaštite interesa Grada i građana, a prema Zakonu o građenju u kojem se jasno navodi da se snosi kaznena odgovornost ukoliko se ošteti javna imovina. - kazao je za Dubrovnikpress.hr gradonačelnik Mato Franković.

- Stoga smo sve učinili kako bismo zaštiti imovinu Grada Dubrovnika, ali i kako bi investitor sanirao sve o svome trošku jer su svi problemi na toj cesti nastali isključivo i jedino zbog neodgovornog izvođenja radova na izgradnji stambeno- poslovnog kompleksa od strane investitora. - rekao je gradonačelnik Mato Franković.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019