Petak, 17 Svi 2019 19:36

Predstavljanje dramske i glazbene radionice Doma Marina Držića uz Dan muzeja

Predstavljanje dramske i glazbene radionice Doma Marina Držića uz Dan muzeja Foto: DMD

Nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno su privedene kraju dvije edukativne radionice s učenicima osnovnih i srednjih škola škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina. Radi se o dramskoj i glazbenoj radionici „Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga“ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić, akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i prof. glazbe Sanje Dražić. Predstavljanje radionica održat će se u subotu nu 19:30 sati u Domu Marina Držića.

Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im se pobuđuje zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero, su proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa? Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo?

Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020