Petak, 24 Svi 2019 18:36

Održana svečana sjednica Vijeća Općine Župa dubrovačka

Održana svečana sjednica Vijeća Općine Župa dubrovačka Foto: Nikša Duper/Zupcica.hr

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljene i nagrade laureatima, proslavljen je Dan Općine Župa dubrovačka. Godišnje nagrade Općine dodijeljene su profesorici Fani Perun za postignuća u književnim i umjetničkim djelima te Zakladi Antuna Miloslavića koja stipendira mlade Župke i Župljanje, a nagradu je preuzeo predsjednik Zaklade Nikša Matuško. Novčane nagrade lauerati su namijenili za kupovinu informatičke opreme Osnovnoj školi Župa dubrovačka.

U govoru prigodom svečane sjednice načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli istaknuo je projekte kazavpi da se imaju čime pohvaliti i kad je u pitanju privlačenje sredstava iz Europske unije:
- U suradnji s Dječjim vrtićem uspjeli smo dobiti 12,5 milijuna kuna za poboljšanje uvjeta u samom vrtiću. S Hrvatskim vodama potpisali smo ugovor vrijedan preko šest milijuna kuna za projekt aglomeracije Župe dubrovačke kojim će se rješavati kompletna kanalizacijska mrežu i vodoopskrba. Pred realizacijom su i izgradnje cesta, uređenja nogostupa i drugih javnih površina - kazao je Nardelli.

Na svečanoj sjednici nastupio je i KUD Marka Marojice, a Orsat Moretić izveo je pjesmu s kojom je sudjelovao i na državnom Lidranu, a koju je napisala profesorica Fani Perun, dobitnica godišnje nagrade Općine Župa dubrovačka. Među gostima na sjednici su bili župan Nikola Dobroslavić i njegovi zamjenici Žaklina Marević i Joško Cebalo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnici općina Konavle, Dubrovačko Primorje, Ston i Mljet Božo Lasić, Nikola Knežić, Vedran Antunica i Đivo Market, te načelnik prijateljske slavonske općine Stari Mikanovci Mario Milinković te saborski zastupnik Branko Bačić i državni tajnici Frano Matušić i Marija Vučković.

Prethodno su, u srijedu, dodijeljene i nagrade najboljim župskim sportašima, a za najbolje župske sportaše su proglašeni judašica Iva Oberan i automobilist Marijo Barović, a za najuspješniju ekipu Auto klub Župa dubrovačka. Zajednica sportova je za sportska postignuća u judu posthumno priznanje dodijelila tragično preminuloj Mateji Knego. Za najdarovitijeg mladog sportaša proglašena je judašica Ema Ljumović

D.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020