Ispiši ovu stranicu
Petak, 24 Svibanj 2019 18:36

Održana svečana sjednica Vijeća Općine Župa dubrovačka

Održana svečana sjednica Vijeća Općine Župa dubrovačka Foto: Nikša Duper/Zupcica.hr

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljene i nagrade laureatima, proslavljen je Dan Općine Župa dubrovačka. Godišnje nagrade Općine dodijeljene su profesorici Fani Perun za postignuća u književnim i umjetničkim djelima te Zakladi Antuna Miloslavića koja stipendira mlade Župke i Župljanje, a nagradu je preuzeo predsjednik Zaklade Nikša Matuško. Novčane nagrade lauerati su namijenili za kupovinu informatičke opreme Osnovnoj školi Župa dubrovačka.

U govoru prigodom svečane sjednice načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli istaknuo je projekte kazavpi da se imaju čime pohvaliti i kad je u pitanju privlačenje sredstava iz Europske unije:
- U suradnji s Dječjim vrtićem uspjeli smo dobiti 12,5 milijuna kuna za poboljšanje uvjeta u samom vrtiću. S Hrvatskim vodama potpisali smo ugovor vrijedan preko šest milijuna kuna za projekt aglomeracije Župe dubrovačke kojim će se rješavati kompletna kanalizacijska mrežu i vodoopskrba. Pred realizacijom su i izgradnje cesta, uređenja nogostupa i drugih javnih površina - kazao je Nardelli.

Na svečanoj sjednici nastupio je i KUD Marka Marojice, a Orsat Moretić izveo je pjesmu s kojom je sudjelovao i na državnom Lidranu, a koju je napisala profesorica Fani Perun, dobitnica godišnje nagrade Općine Župa dubrovačka. Među gostima na sjednici su bili župan Nikola Dobroslavić i njegovi zamjenici Žaklina Marević i Joško Cebalo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnici općina Konavle, Dubrovačko Primorje, Ston i Mljet Božo Lasić, Nikola Knežić, Vedran Antunica i Đivo Market, te načelnik prijateljske slavonske općine Stari Mikanovci Mario Milinković te saborski zastupnik Branko Bačić i državni tajnici Frano Matušić i Marija Vučković.

Prethodno su, u srijedu, dodijeljene i nagrade najboljim župskim sportašima, a za najbolje župske sportaše su proglašeni judašica Iva Oberan i automobilist Marijo Barović, a za najuspješniju ekipu Auto klub Župa dubrovačka. Zajednica sportova je za sportska postignuća u judu posthumno priznanje dodijelila tragično preminuloj Mateji Knego. Za najdarovitijeg mladog sportaša proglašena je judašica Ema Ljumović

D.M.