Utorak, 28 Svi 2019 12:11

U Slanici Mala noćna muzika i simfonijska bajka Petar i vuk

Koncert za sve uzraste i ljubitelje glazbe, Mozarta i Prokofjeva, male i velike, održat će se večeras u sklopu ciklusa Dubrovačko glazbeno proljeće. Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Tarduea izvodi Malu noćnu muziku i Prokofjevljevu simfonijsku bajku Petar i vuk. Koncert započinje u 21 sat, a iako je ranije bio najavljen u atriju Kneževa dvora, održat će se u Slanici zbog najave lošeg vremena.

U cilju približavanja klasične glazbe i upoznavanja velikih skladatelja i svevremenskih skladbi svi generacijama, DSO će izvesti jedno od najpoznatijih Mozartovih djela, serenadu Mala noćna muzika, a potom simfonijsku bajku Petar i Vuk S. Prokofjeva. U ovom djelu pak, pojedini instrumenti u orkestru ili njihove grupe predstavljaju likove u priči, upoznavajući tako mlade slušatelje sa sastavom orkestra, ali ih prije svega podučavajući narativnim mogućnostima glazbe: ptica je flauta, patka je oboa, mačka je klarinet, djed je fagot, vuk su rogovi, lovce predstavljaju puhački instrumenti sa udarcima timpana i bas bubnja, kao – pucnjevima. Petra dočaravaju žičani instrumenti. Kroz priču slušatelje će voditi glumica Vini Jurčić.

Priča je pak dobro znana: dječak Petar provodi vrijeme u djedovoj kući u šumi i jednog dana neoprezno ostavi dvorišna vrata otvorena. Djed ga zbog toga prekori jer u šumi živi vuk, što Petar isprva ne povjeruje. No, kad se vuk doista pojavi, Petar će krenuti u avanturu života – pokušavajući ga uhvatiti!

Ulaznice za koncerte dostupne su u uredu Orkestra od 9 do 14.30 sati, na web stranici www.dso.hr, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane i ostvarenje popusta, dostupno je isključivo na blagajni Orkestra.

R.R.D.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020