lausnekretninebanner

Srijeda, 29 Svi 2019 15:05

Primjeri dobre prakse lokalnog partnerstva za tržište rada u Poljskoj

Primjeri dobre prakse lokalnog partnerstva za tržište rada u Poljskoj Foto: DNŽ

Studijsko putovanje u Poljsku, od 22. do 25. svibnja 2019., organiziralo se u sklopu provedbe EU projekta „Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“ – OPERA II.

U cilju razmjene iskustva i učenja na uspješnom modelu predstavnici Dubrovačko neretvanske županije, Regionalne agencije DUNEA, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, Korčulanske razvojne agencije za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA-e, HZZ-a Ispostave Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, te predstavnici HGK i HOK Dubrovnik posjetili su Ured za zapošljavanje u gradu Skarżysko-Kamienna te grad Starachowice.

U radnom posjetu, predstavnici gradskih vlasti ali i udruga, pobliže su predstavili razvoj socijalnog poduzetništva, te pripremu i provedbu EU projekata iz područja socijalne infrastrukture, poduzetništva te aktivnog uključivanja ranjivih skupina u lokalno planiranje.

Projekt OPERA II provodi se diljem županije, u Dubrovniku, dolini Neretve i na Korčuli, a namijenjen je povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije te jačanju kapaciteta Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020