Srijeda, 29 Svi 2019 15:14

Franković u obilasku gradilišta OŠ Montovjerna: Očekujemo da radovi budu gotovi i prije roka

Franković u obilasku gradilišta OŠ Montovjerna: Očekujemo da radovi budu gotovi i prije roka Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, zamjenica Orlanda Tokić te pročelnici Srđan Todorovski i Dživo Brčić obišli su radove na izgradnji nove osnovne škole na Montovjerni. Izrazio je zadovoljstvo što radovi napreduju predviđenim tijekom, naglasivši važnost ovog projekta s obzirom da od 1985. godine u Dubrovniku nije bilo investicija u gradnju novih škola.

- Potreba uvođenja jednosmjenske nastave u svim osnovnim školama je prioritet ove gradske uprave i vjerujem da idemo u dobrom smjeru. Očekujemo da će škola biti gotova i prije predviđenih rokova. Dobro je da se cijeli ovaj proces odvija paralelno s izgradnjom studentskog doma koji će biti gotov u sličnom terminu tako da će ovo naselje doživjeti jednu potpuno novu vizuru. Jedan od ključnih problema naselja je parking, ali buduće investicije studentskog doma uključuju i veliki broj parking mjesta tako da će jedan dio sigurno biti omogućen za korištenje svim našim sugrađanima. - rekao je gradonačelnik Franković.

Ujedno se zahvalio stanovnicima ovog dijela grada na strpljenju zbog radova koji se izvode.

- Montirana je čelična konstrukcija dvorane. Prije početka same gradnje smo raspodijelili plan na dva segmenta u ovom objektu, dio dvorane ide prema planu, dok smo u dijelu gdje su učionice i koji nema podrumske etaže dva mjeseca ispred rokova, stoga planiramo projekt završiti i prije. Imali smo dosta dobru pripremu na ovome projektu, bili smo spremni i voljni napraviti ga kako treba. - istaknuo je Kristijan Jurić, voditelj gradilišta za tvrtku Strabag i Texo Molior.

Podsjetimo, ukupna vrijednost radova, s uključenim PDV-om, iznosi 70.623.228,55 kuna. U potpuno novoj zgradi izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa. Nova škola moći će smjestiti 448 učenika.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020