lausnekretninebanner

Subota, 01 Lipanj 2019 14:42

Završeni radovi na energetskoj obnovi OŠ Gruda

Završeni radovi na energetskoj obnovi OŠ Gruda Foto: DNŽ

Završeni su radovi na energetskoj obnovi zgrade Osnovne škole Gruda koju su jučer, uz Dan škole obišli i župan Nikola Dobroslavić s v.d. pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić i ravnateljicom RRA DUNEA Melanijom Milić te zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić.

Projektom vrijednim tri milijuna kuna odrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, ravnog krova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjena dijela vanjske stolarije s energetski učinkovitom, ugradnja solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode, razdvajanje mjernih mjesta za potrošnju lož ulja za školu i dvoranu.

Župan Dobroslavić je ovom prilikom čestitao vodstvu škole rekavši kako je bio izazovan posao pripremiti ovaj projekt u zadanim rokovima no kako je sve prošlo bez problema.
Podsjetio je i kako su nedavno sklopljena i dva nova ugovora ove vrste, za energetsku obnovu OŠ u Metkoviću i OŠ u Staševici, kao i Doma za starije osobe u Vela Luci.

- Vrijednost svih projekata energetske obnove javnih zgrada je preko 13 milijuna kuna. - rekao je župan Dobroslavić.

Zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić je ovom prilikom čestitao svim djelatnicima škole i učenicima Dan škole i još jednu uspješnu akademsku godinu. Također je čestitao Dubrovačko-neretvanskoj županiji, županu Dobroslaviću sa suradnicima, RRA DUNEA i resornim ministarstvima na uspješno odrađenom projektu energetske obnove OŠ Gruda koji će uvelike poboljšati uvjete rada te imati znatne financijske uštede. Napomenuo je kako je riječ o izrazito važnom projektu kako za školu Gruda tako i za cijelu Općinu Konavle.

Inače, s 37 posto udjela projekt je financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata Ministarstva regionalnog razvoj i fondova EU s 31 posto, a 32 posto financirala je Dubrovačko-neretvanska županija.

D.M.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020