Utorak, 04 Lipanj 2019 11:46

HDZ: Kristić priča o „pošasti širenja bankomata”, a omogućio je njihovo postavljanje kao član UV Blagih djela

HDZ: Kristić priča o „pošasti širenja bankomata”, a omogućio je njihovo postavljanje kao član UV Blagih djela Foto: DPP/DM

Nebulozna ideja mostovaca Mara Kristića i Dolores Lujić, koju je potonja iznijela nedavno na Gradskom vijeću Grada Dubrovnika, a koju Kristić i Lujić predstavljaju kao rješenje za problem bankomata, naišla je danas i na reakciju iz vladajućeg HDZ-a. Naime, mostovci predlažu da se naplaćuje korištenje javne površine za prilaz bankomatima i to u iznosu, kako je Lujić kazala na Gradskom vijeću, od 100 tisuća kuna na Stradunu, a simbolično u pokrajnim ulicama, što bi odvratilo korisnike i vlasnike prostora od postavljanja bankomata.

U HDZ-u ne obadaju previše Dolores Lujić već se u priopćenju baziraju na Mara Kristića, pa tako pišu:

„Vijećnik MOST-a Maro Kristić svojim je istupom o rješenju za sve brojnije bankomate unutar povijesne jezgre još jednom pokazao kako ima dvostruka mjerila. Dok se s jedne strane brine oko „pošasti širenja bankomata“ i pritom ističe kako je na to ukazivao još prije godinu dana, s druge strane, kao član Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela omogućio je postavljanje bankomata na samoj Placi (Stradunu).”

U priopćenju HDZ-a tako dalje stoji:

„Naime, prostor Blagih djela koji sada koristi knjižara Algebra, dobio je prva dva bankomata na glavnoj gradskoj ulici, a koji ne pripadaju bankama koje imaju svoje poslovnice na Placi. Radi se o tvrtki koja je posljednjih tjedana postavila čitav niz bankomata unutar zidina. No, Kristića nije zasmetalo kada su u akciju „okupacije“ Grada krenuli upravo od prostora Blagih djela, pa se nije usprotivio.” - pišu iz dubrovačkog HDZ-a.

„Nas u Hrvatskoj demokratskoj zajednici ne čudi ovakvo Kristićevo ponašanje. Istu metodologiju koristi i kod svih drugih istupa na Gradskom vijeću. Misleći, valjda, kako su svi u ovom Gradu slijepi pored očiju i gluhi pored ušiju. Tako se pobunio protiv prodaje stanova u zgradi koja se tek treba graditi, a istu stvar i sam radi za neke druge trgovce nekretninama. Buni se protiv stanja u prostoru, a sam itekako ima prste u izmjenama prostornih planova, a sve kako bi on sam i njegovi prijatelji i partneri ostvarili najveći profit.

Tako čitamo u medijima da je „borac za pravdu“ ostao nijem (suzdržan) na Vlahušićeve izmjene GUP-a i to samo zato što je i sam itekako imao koristi od toga. Dakle, naknadna pamet, dvostruka mjerila i borba za sitne osobne interese (uz nezaobilazno licemjerno pozivanje na javni interes) uobičajen su način političkog djelovanja Mara Kristića. Pa tako i ovaj put.” - zaključuju iz HDZ-a.

D.M.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020