lausnekretninebanner

Utorak, 04 Lipanj 2019 14:42

Pothodnik na Nuncijati na dugom štapu

Piše:

Dok stanovnici Nuncijate već godinama priželjkuju rekonstrukciju prometnice, vlasti, koje su se svih ovih godina izmjenjivale, redovito su se u izbornim kampanjama slikavale po tom naselju, obećavajujući rekonstrukciju te poprilično opasne ceste, ali se ona još uvijek nije dogodila.

A kako stvari stoje pojasnio je i sam gradonačelnik Mato Franković, istaknuvši kako problem nije u Gradu već u Hrvatskim cestama.

- Ako postoji nešto sa čime sam nezadovoljan to su Hrvatske ceste, da ih čekamo kad će sanirati i rekonstruirati cestu na Nuncijati, vjerojatno to ne bismo nikad dočekali. Dva puta su mijenjali projekt i nedavno smo imali sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda te smo na pola sastanka shvatili da se Hrvatske vode ne slažu s Hrvatskim cestama, ali to nije vezano uz ovaj problem. - kazao je Franković istaknuvši kako je prije upuštanja u ozbiljne zahvate na cesti koja prolazi Nuncijatom treba mijenjati Prostorni plan.

- Za koji dan će biti javna rasprava i definirat ćemo novu trasu ceste za Nuncijatu koju treba uvrstiti u izmjene i dopune prostornog plana. Dakle, to je cesta koja vodi u naselje, odnosno cesta prema parcelama za branitelje, odnosno žitelje naselja i tako ćemo poništiti onaj problematični izlaz iz naselja. - rekao je Franković.

- Puno smo puta razgovarali sa stanovnicima koji rješenje vide u pothodniku jer je zaista problem preko magistrale kojom jure automobili prelaziti cesti, posebice kad su u pitanju djeca, a veliki broj djece svakodnevno prelazi preko te ceste. Za pothodnik nam treba suglasnost Hrvatskih cesta, a mi je ne možemo više čekati. Situacija se malo popravila nakon što su postavljene kamere, ali treba postaviti još tri kamere da postignemo ono željeno smanjenje brzine. Ono što možemo je urediti pješački prijelaz s Nuncijate prema Gružu i to ćemo što prije učiniti. - rekao je Franković.

Prometnica duž Nuncijate jedna je od problematičnijih u Gradu. Naime, davno je izgubila obilježje magistralne ceste, ali je i dalje jedina cesta prema susjednim državama. Donedavno je bila u poprilično lošem stanju pa su njome vozači vozili koliko toliko oprezno, no nakon što je nedavno presvučena novim asfaltnim slojem, brzina kretanja vozila tom cestom ponovno se pojačala. Pješačkog prijelaza nema, a dok se obećava izgradnja pothodnika, djeca svakodnevno prelaze preko te ceste ili hodaju rubom prometnice pa je i više nego jasno kako je samo pitanje dana kad će zbog neprimjerene ceste i neopreza netko stradati.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020