Srijeda, 05 Lipanj 2019 21:57

Nagrađeni najljubazniji vozači

Nagrađeni najljubazniji vozači Foto: PU DNŽ

U Policijskoj upravi dubrovačko - neretvanskoj danas je upriličena dodjela zahvalnica i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji pobjednici su Danijela Stjepović, Dubravka Marjanović - Ladašić i Rašid Nikontović.

Naime, projekt „Dan ljubaznosti u prometu“ ova Policijska uprava provodi već drugu godinu zaredom, a partneri u projektu bili su Grad Dubrovnik, Županija dubrovačko - neretvanska i Privatna gimnazija Dubrovnik čiji učenici su, zajedno s policijskim službenicima, na više pješačkih prijelaza u Dubrovniku nadzirali poštivanje prednosti prolaska pješaka.

Akcija se provodila 24. i 27. svibnja, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste kao gestu da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu.

U proteklih deset godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj.
Načelnik Policijske uprave Ivan Pavličević ovom je prilikom rekao da čitav niz faktora dovodi do prometnih nesreća i na mnoge te faktore, na žalost, ne možemo utjecati, ali ono na što možemo utjecati je upravo savjesna vožnja. Želja PU je ovim nerepresivnim projektom potaknuti građane na tolerantnije i kulturnije ponašanje u prometu s krajnjim ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća.

Ispred Županije dubrovačko - neretvanske čestitke najljubaznijim vozačima u prometu uputio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i zaštitu okoliša Miho Baće, a ispred Grada Dubrovnika pročelnik Upravnog odjela za promet Đuro Šutalo.

Policijska uprava dubrovačko - neretvanska ove godine bilježi smanjenje broja prometnih nesreća za osam posto, smanjenje broja smrtno stradalih osoba za 25 posto i smanjenje teže ozlijeđenih osoba za 27 posto, a lakše ozlijeđenih za pet posto.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020