Srijeda, 05 Lipanj 2019 23:02

Preminuo Ivo Bratičević, pokopan je danas u Vitaljini, ostat će upamćen kao veliki borac za radnička prava

Preminuo Ivo Bratičević, pokopan je danas u Vitaljini, ostat će upamćen kao veliki borac za radnička prava Foto: screenshot YouTube DUTV

Na mjesnom groblju u Vitaljni danas je pokopan Ivo Bratičević, Konavljanin i Dubrovčanin koji će ostati upamćen kao veliki borac za radnička prava, ali i sportski djelatnik. Ivo Bratičević preminuo je jučer u 71. godini života.

Ivo Bratičević bio je dugogodišnji županijski sindikalni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, a umirovio se 2010. godine. Povjernik sindikata bio je u jednom od najturbulentnijih razdoblja u dubrovačkom gospodarstvu.

Imao je veliku ljubav prema sportu, a utemeljitelj je i Ženskog nogometnog kluba Ombla koji bi ove godine trebao proslaviti 20. obljetnicu postojanja, no nažalost to će se dogoditi bez gospara Iva koji je klub kao predsjednik vodio do posljednjeg trena.

Ivo Bratičević bio je i predsjednik Udruge za zaštitu od šećerne bolesti Dubrovnik.

Uz sve to Ivo Bratičević imao je i veliku ulogu u borbi Konavljana za povrat zemlje na Prevlaci te je vodio Udrugu za zaštitu vlasničkih prava na poluotoku Prevlaka - Oštro.

Davor Mladošić

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020