Petak, 07 Lipanj 2019 13:53

Na Pelinama zamijenjen cjevovod koji je postavljen još prije 2. Svjetskog rata

Na Pelinama zamijenjen cjevovod koji je postavljen još prije 2. Svjetskog rata Foto: Vodovod Dubrovnik

Peline su dobile novi vodoopskrbni cjevovod i rekonstruiranu hidrantsku mrežu. Vodovod Dubrovnik dovršio je ovu gotovo 400 tisuća kuna vrijednu investiciju u sklopu koje je 105 metara dug dotrajali lijevano - željezni cjevovod postavljen još prije Drugog svjetskog rata zamijenjen novim cijevima većeg profila od nodularnog lijeva.

- Novi cjevovod je profila 200 mm, dakle višestruko većeg kapaciteta od dosadašnjeg, tako da će značajno poboljšati vodoopskrbne uvjete na Pelinama. S dovršetkom ovih radova zapravo smo zatvorili cjelinu koju smo započeli prethodnom rekonstrukcijom 150 metara vodovodne mreže na ovom području. Cilj nam je bio dugoročno osigurati bolju vodoopskrbu, kao i veću sigurnost za stanovnike i posjetitelje kroz rekonstrukciju tamošnjih hidranata. – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić koji je naglasio kako su i ovi radovi bili dio aktivnosti koje Vodovod konstantno provodi na poboljšanju vodoopskrbe i odvodnje cijele povijesne jezgre.

Građevinski dio radova bio je vrijedan oko 300 tisuća kuna, dok je ostatak investicije otpao na vodoinstalaterske radove koje su izveli djelatnici Vodovoda. Uz rekonstrukciju cjevovoda i hidrantske mreže Vodovod je u sklopu ove investicije rekonstruirao i tamošnje kućne priključke te odvojke za sporedne ulice.

- Iako radovi nisu izvedeni bez poteškoća, u prvom redu zbog specifičnosti lokacije te problema u građevinskom dijelu izvođenja radova, ipak je najvažnije da je ova investicija dovršena i da su Peline dobile novi moderan cjevovod kojim će se riješiti dosadašnji problemi s vodoopskrbom ovog dijela povijesne jezgre. – zaključio je Matušić.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020