Nedjelja, 09 Lipanj 2019 01:30

Projekt „Respect the City” predstavljen na prvoj Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu

Projekt „Respect the City” predstavljen na prvoj Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu Foto: Grad Dubrovnik

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić boravili su u Barceloni na prvoj Mediteranskoj konvenciji o održivom turizmu.
 
Riječ je o konvenciji koja okuplja preko 70 govornika i 200 predstavnika na europskoj, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini turističkog sektora iz privatnih i javnih tijela te institucija visokog obrazovanja.
 
Ovom prigodom je Grad Dubrovnik dobio još jednu priliku predstaviti projekt Respect the City, a zamjenica Tepšić bila je panelist na temu „Suočavanje s prekomjernim turizmom: izazovi održivosti, iskustva turista i lokalne zajednice“. Pokazala je na koji način se gradska uprava suočava s problemom prezasićenosti, osigurava bolju raspodjelu posjetitelja i suzbija negativne učinke prekomjernog turizma.
 
Cilj ove konvencije je potaknuti kvalitetnu raspravu o temama za promicanje održivog turizma i pružanje platforme za predstavljanje rješenja koja su nastala iz projekta MED zajednice za održivi turizam. 

DPP

70 DLJI banner zavrsni1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019