lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 21:06

Djelatnici Vodovoda izvadili dva i pol kubika masnoće iz odvodnog kanala u Ulici Vara

Djelatnici Vodovoda izvadili dva i pol kubika masnoće iz odvodnog kanala u Ulici Vara Foto: Vodovod Dubrovnik

Ukupno 2 i pol kubika masnoće djelatnici Vodovoda Dubrovnik izvukli su iz samo 18 metara odvodnog kanala u Ulici Vara u povijesnoj jezgri. Ova interventna akcija pokrenuta je kako bi se očistio tamošnji kanal koji je bio gotovo do vrha začepljen masnoćom i raznim materijalima poput papirnatih maramica.

- Prilikom priprema za sezonu svake godine vršimo pregled sustava odvodnje, a posebno pregledavamo kritične točke poput ove. Iz iskustva proteklih sezona znamo točno na kojim mjestima je sustav posebno podložan začepljivanju, a u pravilu su to ovakvi kanali kojima gravitira nekoliko ugostiteljskih objekata. Nažalost, masnoća se brzo nakuplja, pa je potrebno reagirati čim prije. Stoga smo i ove radove odradili odmah čim smo vidjeli kakvo je stanje. – rekao je član Uprave Vodovoda Dubrovnik Vicko Begović.

- Nisu masnoće jedini problem. Nedavno smo u Ulici od Pustjerne očistili kanal koji je bio začepljen betonskim ljepilom. Netko je izvodio građevinske radove i pri tom nesavjesno ispustio ljepilo u kanal te ga tako začepio. Ali i taj problem djelatnici Vodovoda su uspješno savladali. – dodao je Begović.

Ovakve akcije Vodovod provodi konstantno, pa tako, nakon što su ovi kanali očišćeni te spremno čekaju sezonu već je na redu još jedna kritična točka.

- U Ulici iza Roka imamo još kanal koji je sve puniji masnoćama te ćemo i njega što hitnije očistiti, najvjerojatnije do kraja ovog tjedna. – najavio je Vicko Begović te dodao kako su radove na čišćenju izvršili u ranim jutarnjim satima kako bi se ometanje života tamošnjih stanovnika i poduzetnika svelo na najmanju moguću mjeru.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020