lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 21:19

Dobroslavić i Tepšić sastali se sa zamjenicom veleposlanika SAD-a u RH

Dobroslavić i Tepšić sastali se sa zamjenicom veleposlanika SAD-a u RH Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić sastali su se danas u Palači Ranjina sa zamjenicom veleposlanika SAD-a u RH Victoriom J. Taylor.

Tijekom susreta istaknuta je važnost uspostave izravne zračne linije između Hrvatske i SAD-a, koja je svečano obilježena u subotu slijetanjem prvog zrakoplova American Airlinesa na liniji Philadelphia - Dubrovnik.

- Izravna zračna povezanost velika je stvar za naše dvije zemlje, otvara put većoj gospodarskoj suradnji, olakšava dolazak turistima SAD-a u našu zemlju, a izuzetno je važna i za hrvatsku zajednicu u Sjedinjenim Državama. - kazao je župan.

Veliko zadovoljstvo uspostavom ove zračne linije, ali i interesom broja putnika, što bi moglo utjecati na produžetak sezone letenja, izrazila je i zamjenica veleposlanika SAD-a Victoria J. Taylor, kazavši kako će sada Veleposlanstvo morati razmisliti o angažiranju svojih stručnjaka na krajnjem jugu zemlje, budući da se očekuje povećan broj turista.

Zamjenica gradonačelnika Tepšić rekla je kako je broj američkih turista u Dubrovniku velik, ali i kako se u velikom dijelu tu radi o gostima s kruzera, zbog čega će ova zračna linija dodatno olakšati njihov dolazak u naš grad, županiju, ali i cijelu regiju.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom zamjenicu veleposlanika Taylor upoznao s osnovnim značajkama Dubrovačko-neretvanske županije, pri čemu je istaknuo kako naša županija, kao najjužnija hrvatska regija sa specifičnim zemljopisnim položajem, ima i specifične probleme, koji se prije svega odnose na prometnu povezanost.

- Nažalost, naša je županija razdvojena na dva dijela, kada prelazimo iz jednog dijela u drugi prelazimo granicu i gradnja Pelješkog mosta izuzetno je velika i važna stvar za nas na krajnjem jugu. - rekao je župan.

- Osim turizma naša značajna gospodarska grana je poljoprivreda, posebice razvijena u Neretvi, na poluotoku Pelješcu proizvodimo vrhunska vina, a važan gospodarski subjekt je i Luka Ploče, koji će svoj puni značaj dobiti izgradnjom Koridora Vc”. - kazao je župan Dobroslavić.

Zamjenica veleposlanika Taylor zahvalila je Županiji i Gradu na kontinuitetu u obilježavanju komemoracije povodom tragične smrti Ronalda Browna, istaknuvši kako to ne znači puno samo vladi SAD-a već i obitelji tragično preminulog ministra trgovine, koji je sa svojim izaslanstvom poginuo u zrakoplovnoj nesreći pokraj Dubrovnika 1996. godine.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020