Ispiši ovu stranicu
Utorak, 11 Lipanj 2019 15:16

Krivi trenutak: Gradonačelnik osudio performans s WC papirom neposredno pred komemoraciju za Đela Jusića

Poziv predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice građanima da bojkotiraju brend „Teta Violeta” tj. proizvode tvornica u vlasništvu poduzetnika Petra Ćorluke, motivirao je srđevce iz Inicijative Srđ je naš, koji su jutros izveli performans s toaletnim papirom Respect the City i ispred Gradske vijećnice ponudili ga kao alternativu svim onim građanima koji će se Potrebici pridružiti u ovom bojkotu.

No, gradonačelniku Matu Frankoviću nije se svidjelo što su Srđevci performans ispred Vijećnice izvodili u vrijeme neposredno prije nego što se kazalištu Marina Držića održala komemoracija za nedavno preminulog Đela Jusića. Tako je na svom Facebook profilu napisao post koji prenosimo u cijelosti.

„Poštujmo Grad jest Respect the City. Tempirati preformance sa WC papirom pola sata prije komemoracije čovjeku koji je cijeli svoj život iskazivao poštovanje prema Gradu je najveća SRAMOTA...toliko o Vama Srđevci.....ADIO!” - naveo je gradonačelnik.

Naime, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica jučer je građane pozvao na bojkot proizvoda „Teta Violeta”, tvornice u vlasništvu Petra Ćorluke, koja proizvodi i toaletni papir. Ćorluka je inače nedavno kupivši zgradu na Stradunu, najavljivao kako će u njoj otvoriti trgovinu nekog poznatog brenda koji Dubrovnik zaslužuje. No Ćorluka taj brend nije doveo već je prostor u kojem je donedavno bila trgovina Kraša dao u najam za mjenjačnicu, a u vratima su postavljena dva bankomata.

Što su jutros poručili iz GI Srđ je naš možete pročitati OVDJE.

N. Metković