lausnekretninebanner

Srijeda, 12 Lipanj 2019 20:27

Pustijerna: U gradskoj upravi odustali od suludih ideja prethodnika o izgradnji stambeno - poslovnog kompleksa

Piše:
Pustijerna: U gradskoj upravi odustali od suludih ideja prethodnika o izgradnji stambeno - poslovnog kompleksa Foto: DPP

U dubrovačkoj gradskoj upravi odustalo se od suludih ideja iz prethodnih mandata Andra Vlahušića i Dubravke Šuice o izgradnji stanova na Pustijerni. Naime, na toj lokaciji u Karmenu, na prostoru nekadašnjeg košarkaškog igrališta arheološko je nalazište koje već desetljećima stoji zapušteno, a konačno bi se moglo urediti zajedno sa zgradom nekadašnjeg zatvora u kojoj će se smjestiti Arheološki muzej.

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Orlanda Tokić potvrdila je kako ova gradska uprava nema nikakvu namjeru izgradnje stanova niti poslovnih prostora na tom području.

- Postoji projekt Arheološkog muzeja koji se odnosi na iskopine na tom području, a koje su istražene, a u neposrednoj blizini je i zgrada zatvora koja trenutno nema namjenu, a vlasništvo je Grada Dubrovnika. Prema planovima unutar toga prostora bio bi smješten Arheološki muzej Grada Dubrovnika sa svim pratećim sadržajima, dok bi vanjski prosto bio adekvatno prezentiran, a sastojao bi se i od pozornice koja bi se koristila za brojna kulturna događanja. Oba su projekta pod Zavodom za obnovu koji priprema dokumentaciju kako ih prijavili na EU fondove. - kazala je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

Naime, još se u mandatu Dubravke Šuice razmatrala se mogućnost izgradnje stanova na prostoru Pustijerne. Ideju izgradnje POS stanova s poslovnim kompleksom na Pustijerni podržavao je i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić.

Na Pustijernu je pikirao i Davor Štern koji je imao ideju graditi na tom području Studentski dom. Aktualna gradska uprava nema namjeru na tom prostoru dozvoliti bilo kakvu novu izgradnju, no ono što žele jest prostor Pustijerne s arheološkim nalazištem primjereno urediti.

Pustijerna je prije potresa 1667. bila gusto naseljeno područje, a nakon potresa to područje nije obnovljeno. Inače, idejno rješenje uređenja Pustijerne podrazumijeva i montažnu pozornicu za Dubrovačke ljetne igre i igralište za djecu.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020