lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 17 Lipanj 2019 10:48

U sklopu projekta „ReDu“ održana eko radionica na Lokrumu

U sklopu projekta „ReDu“ održana eko radionica na Lokrumu Foto: Čistoća Dubrovnik

U sklopu projekta „ReDu - provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika”” djelatnice Čistoće održale su na Lokrumu eko radionicu za učenike Osnovne škole Antuna Masle iz Orašca.

Na radionici su učenici naučili kakve posljedice otpad, ako nije pravilno zbrinut, ostavlja na prirodu i ljudsko zdravlje te na koji način mogu doprinijeti očuvanju ekosustava.

Aktivnim učenjem te izravnim susretom s okolišem, usvojena znanja o otpadu i njegovom zbrinjavanju djeca su mogla uočiti probleme, te pronalaziti načine njihova rješavanja. Na ovaj način se od najranijih dana kod djece razvija ekološka osviještenost te potiče na ispravno reagiranje na posljedice ljudskog nemara prema prirodi što je i cilj ovoga projekta.

Naime, projektom „ReDu“ i provedbom njegovih aktivnosti želi se doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada. Također, predviđene su mnoge informativno - izobrazne aktivnosti kojima će se ciljne skupine projekta cjelovito informirati i upoznati s ciljevima gospodarenja otpadom te ih motivirati za njihovo ostvarivanje.

Projekt „ReDu – provedba Programa izobrazno - informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika” ukupno je vrijedan 1,39 milijuna kuna, od čega Europska unija putem Kohezijskog fonda, kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. sufinancira 1.17 milijuna kuna.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250