Petak, 28 Lipanj 2019 11:07

Šumet dobio značajno bolju vodoopskrbu

Crpnu stanicu Šumet i istoimenu vodospremu umjesto dotrajale cijevi sada povezuju novi tlačni i gravitacijski cjevovod, čime je opskrba pitkom vodom ovog naselja značajno poboljšana.

- Vodoopskrba Šumeta odvijala se putem starog tlačno-gravitacijskog cjevovoda, što znači da se prvo putem pumpi punila vodosprema, a potom se gravitacijski voda putem iste cijevi puštala prema naselju. Ovim projektom odvojili smo tlačni dovod do vodospreme i gravitacijski odvod, tako da smo sustav modernizirali i uskladili s najvišim standardima. – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

Ukupno je položeno 1,2 kilometra cjevovoda, a radovi su bili vrijedni oko 430 tisuća kuna. U sklopu ove investicije položene su i cijevi za opskrbu vodospreme električnom energijom te optički komunikacijski kabel koji će omogućiti siguran prijenos podataka iz vodospreme te tako bitno poboljšati mogućnost nadzora nad funkcioniranjem objekta.

- Glavni dio investicije riješili smo u roku od 60 dana i putem novog cjevovoda nastavili opskrbljivati tamošnje stanovnike. Bilo je preostalo riješiti neke dodatne detalje, poput dodatnih okana, a sada smo i to dovršili i tako uspješno zatvorili još jednu investiciju Vodovoda. – rekao je Matušić te dodao kako iako je ovom investicijom unaprijeđen sustav vodoopskrbe Šumeta tu nije kraj radovima u ovom naselju.

Naime, Vodovod u skoroj budućnosti namjerava pokrenuti i projekt rekonstrukcije cjelokupne tamošnje mjesne mreže, čime će se dugoročno osigurati stabilno funkcioniranje opskrbe pitkom vodom na tom području.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019