Petak, 28 Lipanj 2019 11:40

Promocija aplikacije „Tradicija karnevala u Cavtatu”

U Kući Bukovac održana je jučer promocija mobilne aplikacije „Tradicija karnevala u Cavtatu”. Riječ je o aplikaciji koja je dostupna na sedam karnevalskih lokacija u Cavtatu. Učitavanjem QR koda na određenoj lokaciji može se dohvatiti sadržaj koji tumači karnevalske tradicije toga mjesta.

Aplikacija je svojevrsna baza podataka koja će se nadograđivati kako bi i sama lokalna zajednica mogla doprinositi sadržaju. Ovakav način prezentacije uvjetovan je nedovoljnim prezentacijskim prostorom u Cavtatu gdje bi se obrađivale zavičajne teme.

Muzeji i galerije Konavala se šire na virtualni svijet, a u realizaciji ovoga projekta financijski je pomogla Turistička zajednica Općine Konavle. Na promociji su sudjelovali Petra Kralj Fox kao idejni začetnik projekta, Maris Stanović koja je interpretirala specifičnosti karnevala u Cavtatu i pojasnila rad aplikacije te ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Rusković Radonić.

Na kraju se uzvanicima obratila Lucija Vezilić, predstavnica Turističke zajednice Općine Konavle, a polaznici likovnih radionica Kuće Bukovac uveličali su promociju kostimima koje su samostalno izradili tijekom godine.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020