Petak, 05 Srpanj 2019 19:05

Kreativno ljeto u Prirodoslovnom muzeju

Kreativno ljeto u Prirodoslovnom muzeju Foto: PMD

Kreativno ljeto u muzeju naziv je edukativnog programa u sklopu pedagoške djelatnosti Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik. Djeca osnovnoškolskog uzrasta sudjelovala su u nizu edukativno - kreativnih radionica koje su obuhvaćale obilazak po aktualnim izložbama te su polaznici kroz likovni izričaj iznijeli svoje viđenje postava.

Cilj radionica je približiti kulturu, umjetnost, prirodoslovlje i povijest djeci koja će kroz kreativnost i igru usvajati znanje, stvarati smisao za estetiku i razvijati kognitivne sposobnosti.

Senzornom igrom stimulirala su se dječja osjetila vida, mirisa, zvuka, dodira, ravnoteže i pokreta, vještine fine i grube motorike, rješavanje problema i socijalna interakcija. Djeca su se izražavala crtanjem olovkom, pastelnim bojama, flomasterima, kistom, neobičnim predmetima i prstima. Sadili su cvijeće, modelirali glinom i plastelinom te su koristili prirodne materijale i razne vrste ambalaže.

Muzej ovim edukativnim programom postaje interaktivno mjesto za poticajno i kreativno izražavanje. Program je osmislila i vodila muzejska pedagoginja Dubravka Tullio.

DPP

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020