Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Srpanj 2019 15:28

Župan Dobroslavić: Čvor autoceste Metković – Dubrovnik je prioritet

Župan Dobroslavić: Čvor autoceste Metković – Dubrovnik je prioritet Foto: DPP

Nakon što je Vlada na sjednici u Dubrovniku održanoj u veljači, podržala projekt izgradnje autoceste od čvora Metković do Osojnika, vijećnik Davor Mihaljević (HDZ), pitao je župana Nikolu Dobroslavića u kojoj je fazi taj projekt. Dobroslavić je odgovorio kako autocesta čvor Metković – Dubrovnik ostaje prioritet te istaknuo kako je na Hrvatskim cestama da izrade Studiju izvodljivosti koje je zapravo preduvjet za izgradnju autoceste do Dubrovnika.

-Autocesta od čvora Metković do Osojnika je prioritet u svim našim planovima i programima i strategijama, i na tome smo ustrajali dosad i ustrajat ćemo nadalje. Doista smo dobili potporu od Vlade prema kojoj je povezivanje Osojnika s čvorom Metković od strateške važnosti za Županiju i državu i Vlada je tim zaključkom povjerila Hrvatskim cestama izradu Studije izvodljivosti koja će pokazati kako treba izgledati ta cesta. - rekao je Dobroslavić.

- Nakon što bude gotova Studija izvodljivosti kreće su u projektiranje i zatvaranje financijske konstrukcije. Za nas je AC čvor Metković- Osojnik prioritet kao što je prioritet BC ZLD – Osojnik i Brijesta – Perna na Pelješcu. - kazao je Dobroslavić.

N.Metković