Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Srpanj 2019 14:21

Franković i Opara zajedno do izmjena zakona koje će regulirati broj taksista

Franković i Opara zajedno do izmjena zakona koje će regulirati broj taksista Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnici Dubrovnika i Splita, Mato Franković i Andro Krstulović Opara, susreli su se danas u Dubrovniku i dogovorili zajedničke korake zbog teške situacije na prometnicama ovih gradova i gravitirajućim prometnicama, osobito za vrijeme turističke sezone, jer se zbog liberalizacije tržišta autotaksi prijevoza višestruko uveća broj autotaksi vozila.

Namjera im je od Vlade i Sabora Republike Hrvatske, prilikom izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu koje se planiraju u studenom ove godine, zatražiti potrebne izmjene na način da se gradovima s UNESCO zaštićenim jezgrama omogući autonomno reguliranje broja autotaksi vozila na svom području, kako bi se povećala kvaliteta usluge i smanjio pritisak na prometnice.

- Pripremamo zajednički tekst izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu kako bi regulirali neodrživo stanje na gradskim prometnicama, nastalo kao posljedica liberalizacije tržišta autotaksi prijevoza. – izjavili su gradonačelnici Andro Krstulović Opara i Mato Franković nakon održanog sastanka.

Detaljnije o najmeri izmjena zakona o kojima je Dubrovnikpress.hr već pisao možete pročitati OVDJE.

DPP