Četvrtak, 18 Srpanj 2019 21:49

Franković se sastao s taksistima; u Dubrovniku će ih biti najviše 500; pripremaju se novi režimi prometa

Piše:
UBER će teško dogodine do Pila UBER će teško dogodine do Pila Foto: DPP

Gradonačelnik Mato Franković održao je danas u gradskoj upravi sastanak s predstavnicima taksi udruženja s područja Grada Dubrovnika i sindikata. Osim o nužnim izmjenama Zakona o cestovnom prometu, koji je doveo do liberalizacije taksi prijevoza, a što je u konačnici generiralo kaos na dubrovačkim prometnicama, gradonačelnik Franković s taksistima je razgovarao o novim uredbama Grada koje tek treba usvojiti, a koje imaju za cilj urediti odvijanje prometu na području Grada, posebno pojasu oko povijesne jezgre.

Kako neslužbeno doznaje portal Dubrovnikpress.hr, Franković je predstavnicima taksi udruženja na sastanku rekao kako u Dubrovniku, nakon što Sabor usvoji izmjene Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, neće biti više od 500 taksista. Predstavnici taksi udruženja složili su se kako je to optimalna brojka taksi vozila u Dubrovniku.

Predstavnike taksi udruženja Franković je na jutrošnjem sastanku upoznao i s detaljima novog režima prometovanja prema Pilama, a koji bi trebao stupiti na snagu do iduće turističke sezone.

Prema tom režimu, transfere prema Pilama moći će vršiti samo električna taksi vozila dok će to biti zabranjeno taksi vozilima na benzinska i dizel goriva. Dolazak taksi vozila na Pile itekako će se kontrolirati, dijelom uz pomoć nadzornih kamera te prometnih redara koji bi, sukladno izmjenama zakona trebali dobiti ovlasti poput inspektora cestovnog prometa. Podaci o vozilu kao i licenca kontrolirat će se i putem evidencije Ureda državne uprave.

Istaknuvši kako će shuttle prijevoz preuzeti Libertas, gradonačelnik je taksistima kazao da uskoro stižu niskopodni autobusi koje je gradski prijevoznik nabavio za tu namjenu.

Gradonačelnik je predstavnike taksi udruženja s područja Dubrovnika upoznao i s novim režimom koji će se primjenjivati na Autobusnom kolodvoru na kojem je kaos svakodnevan, a posebice u vrijeme dok su u luci kruzeri. Prema najavi gradonačelnika, kolodvor će bit posebna zona, odnosno koncesijsko područje u kojem će ulazak taksi vozila biti ograničen.

Predstavnici taksi udruženja i gradonačelnik Franković složili su se kako je Zakon o cestovnom prometu koji je doveo do liberalizacije taksi tržišta iznimno manjkav, posebno u dijelu koji se odnosi na kontroliranje taksi djelatnosti. Složili su se kako režim prometovanja na Belvedereu, području na koje je gradonačelnik izmjestio taksi i tako dijelom rasteretio Pile, iznimno dobro funkcionira.

Inače, portal Dubrovnikpress.hr još je u lipnju pisao kako će na inicijativu Grada Dubrovnika doći će do izmjena Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Gradonačelnik Mato Franković je već s resornim ministrom Olegom Butkovićem razgovarao o zakonskim izmjenama prema kojima bi se ograničio broj taksi vozila u gradovima čije su zone pod zaštitom UNESCO-a.

Prema posljednjim procjenama u Dubrovniku je u trenutno oko tri tisuće taksi vozila, a prije izmjene zakona, odnosno liberalizacije taksi tržišta, bilo ih je 220. Franković je nedavno o problemima s taksi prijevozom s kojima se, nakon liberalizacije te djelatnosti, suočio Dubrovnik upoznao i premijera Andreja Plenkovića, koji se za nedavnog boravka u Dubrovmiku i sam u uvjerio u kaos na gradskim prometnicama koji je je posljedica loše promišljene liberalizacije taksi tržišta.

Inače, brojni su gradovi u drugim državama, poput Londona ili San Francisca nakon liberalizacije taksi prijevoza, uvidjevši da je upravo ona generirala gužve, mijenjali odluke i uveli ograničenje broja taksi izvršitelja.
Da će se i u liberaliziranom taksi prijevozu morati uvesti mjera, gradonačelnik Mato Franković najavio je još na prošloj sjednici Gradskog vijeća, kazavši kako Vlada i resorno Ministarstvo moraju uvidjeti da se liberalizacijom nije postigao željeni cilj jer vožnje nisu jeftinije, a gužve su veće, odnosno u slučaju Dubrovnika, neizdržive.

U inicijativi o nužnim izmjenama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu gradonačelniku Frankoviću pridružio se i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Gradonačelnički dvojac tako je nedavno najavio kako će već krajem kolovoza prijedlog izmjena zakona o prijevozu u cestovnom prometu uputiti Saboru i Vladi.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019