Petak, 19 Srpanj 2019 21:52

Gradonačelnik Franković na konferenciji „Održivi turizam i kulturna baština“ predstavio projekt „Respect The City“

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković boravi u Mostaru gdje sudjeluje na konferenciji „Održivi turizam i kulturna baština“ povodom obilježavanja 15. obljetnice obnove Starog mosta, kojeg organizira Grad Mostar u suradnji s UNESCO-om.

Cilj konferencije je promicanje održivog turizma kao perspektivne razvojne grane Grada i regije, a niz stručnih predavanja i primjera dobre prakse nudi mogućnost kvalitetne diskusije o toj temi.

Gradonačelnik Mato Franković predstavio je projekt „Respect The City“, odnosno mjere i aktivnosti koje Grad Dubrovnik poduzima u suzbijanju prekomjernog turizma.

Primjere dobre prakse također su podijelili Milica Nikolić, generalna tajnica Crnogorske nacionalne komisije za suradnju s UNESCO, Jasna Jerkov, viša savjetnica u Odsjeku za staru gradsku jezgru i baštinu Grada Splita te Siniša Šešum, šef ureda UNESCO-a u Bosni i Hercegovini.

Konferenciju su otvorili mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić, Ana Luiza Massot Thompson-Flores, direktorica UNESCO-a za znanost i kulturu u Europi te Carlo Marcotulli, tajnik u Veleposlanstvu Republike Italije u Sarajevu.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019