lausnekretninebanner

Utorak, 23 Srpanj 2019 13:29

General 5. kolovoza i u Dubrovniku; pogledajte trailer

Film General Antuna Vrdoljaka 5. kolovoza na Dan domovinske zahvalnosti bit će prikazan u kinima CineStar, pa tako i u Dubrovniku. Do prikazivanja, trailer za filma koji je kritika pokopala, a bio je jako iščekivan zbog tematike možete pogledati u prilogu.

Iako filmski kritičari nisu baš hvalili ovaj film, odnosno redatelju Antunu Vrdoljaku zamjeraju što su iz filma izostavljeni ili tek površno obrađeni neki detalji iz života Ante Gotovine, General je film raskošne produkcije koji se snimao na autentičnim lokacijama, a njegovu realizaciju, tehnikom i ljudstvom pomogla je i Hrvatska vojska.

Generala Antu Gotovinu glumi Goran Višnjić. Ulogu generala Janka Bobetka odigrao je Mustafa Nadarević, dok se Tarik Filipović našao u ulozi generala Davora Domazeta Loše.

General je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak.

U filmu također igraju Boris Svrtan, Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi.

General je nastao u koprodukciji tvrtke Kiklop film i HRT-a, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. Njegovo snimanje financijski je pomogao i Grad Dubrovnik, a osim filma o generalu Anti Gotovini snimljena je i serija.

N.M.

Video sadržaj

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250