Četvrtak, 25 Srpanj 2019 10:53

Keko je novo pojačanje Squarea

Nakon odlaska Bruninha iz Gospinog polja danas je potpisan ugovor s prvim pojačanjem Squarea za novu sezonu. Andre Thiago Grahl Keko(1.85 cm, 94 kg) je 30-godišnji Brazilac, koji igra na poziciji pivota, novo je ime u svlačionici Squarea. U Gospino polje stigao je iz španjolskog Real Betisa koji je u drugoj španjolskoj ligi prošle sezone završio na drugom mjestu u poretku.

Keko, rodom iz Santa Catarine iz Blumenaua, počeo je igrati futsal u svom rodnom gradu, a zatim se preselio u Joinville. Iz Joinvillea se vratio u Blumenau, a potom je igrao za Floripi Futsal 2010. i u Minasu 2011. godine. Iz Minas Gerais stožera se preselio u Kazahstan, igrajući dvije sezone za Kairat Almaty s kojim je osvojio Kup Kazahstana i nacionalno prvenstvo. Vratio se u Brazil, gdje je igrao u Jaraguá do Sul tri sezone. Nakon niza osvojenih titula pri čemu najveće zasluge idu upravo njemu zbog velikog broja postignutih pogodaka dobio je poziv u Magnus Futsal gdje je bio suigrač Falcau. U 2016. godini Keko je ostvario najveći uspjeh osvojivši Internacionalni kup. Nakon toga nastupao je ponovno za brazilsku momčad, Jaragua Futsal, a jednu sezonu proveo je i na Tajlandu gdje je igrao za Chonburi (2018. godine).

S velikim osmjehom na licu ovu vijest je primio i trener Antun Bačić.

- Pivot, napadač, igrač koji ima bogatu karijeru, upravo onakav kakav smo tražili čim je prošla sezona završila. Stigao nam je iz Španjolske gdje je s Real Betisom igrao kvalifikacije za ulazak u prvu ligu. Stižem nam za mjesec dana i vjerujem da će se brzo uklopiti sa svim igračima. Napravili smo dobru stvar i vjerujem da imamo bolju momčad nego prošle sezone! - kazao je Bačić.

Uprava Kluba napravila je vrhunski posao, a potvrdio je to i predsjednik Željko Raguž koji je čak naglasio da ovo neće biti jedino pojačanje Squarea ove sezone:

– Igrao je u najjačim svjetskim ligama pogotovo u Španjolskoj i Brazilu. Nadam se da će se i svidjeti svim našim navijačima jer se radi o pravom napadaču što nam je prošle sezone nedostajalo. Pregovarali smo s velikim brojem agenata i dobili smo od svih potvrdu da se radi o prvoklasnom igraču. - kazao je Ragiž.

- Prošle godine napravili smo veliki iskorak, a ove sezone s ovim pojačanjem ćemo biti sigurno konkurenti svim momčadima u prvenstvu. Moram istaknuti da ovo neće biti jedino novo ime u svlačionici Squarea ove sezone. Sigurno je da ove sezone nitko neće s nama imati lagan posao, a pogotovo u Gospinom polju gdje ćemo, siguran sam, na svakoj domaćoj utakmici imati ispunjene tribine!– zaključio je predsjednik MNK Square Željko Raguž.

D.L.

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019