Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 25 Srpanj 2019 10:53

Keko je novo pojačanje Squarea

Nakon odlaska Bruninha iz Gospinog polja danas je potpisan ugovor s prvim pojačanjem Squarea za novu sezonu. Andre Thiago Grahl Keko(1.85 cm, 94 kg) je 30-godišnji Brazilac, koji igra na poziciji pivota, novo je ime u svlačionici Squarea. U Gospino polje stigao je iz španjolskog Real Betisa koji je u drugoj španjolskoj ligi prošle sezone završio na drugom mjestu u poretku.

Keko, rodom iz Santa Catarine iz Blumenaua, počeo je igrati futsal u svom rodnom gradu, a zatim se preselio u Joinville. Iz Joinvillea se vratio u Blumenau, a potom je igrao za Floripi Futsal 2010. i u Minasu 2011. godine. Iz Minas Gerais stožera se preselio u Kazahstan, igrajući dvije sezone za Kairat Almaty s kojim je osvojio Kup Kazahstana i nacionalno prvenstvo. Vratio se u Brazil, gdje je igrao u Jaraguá do Sul tri sezone. Nakon niza osvojenih titula pri čemu najveće zasluge idu upravo njemu zbog velikog broja postignutih pogodaka dobio je poziv u Magnus Futsal gdje je bio suigrač Falcau. U 2016. godini Keko je ostvario najveći uspjeh osvojivši Internacionalni kup. Nakon toga nastupao je ponovno za brazilsku momčad, Jaragua Futsal, a jednu sezonu proveo je i na Tajlandu gdje je igrao za Chonburi (2018. godine).

S velikim osmjehom na licu ovu vijest je primio i trener Antun Bačić.

- Pivot, napadač, igrač koji ima bogatu karijeru, upravo onakav kakav smo tražili čim je prošla sezona završila. Stigao nam je iz Španjolske gdje je s Real Betisom igrao kvalifikacije za ulazak u prvu ligu. Stižem nam za mjesec dana i vjerujem da će se brzo uklopiti sa svim igračima. Napravili smo dobru stvar i vjerujem da imamo bolju momčad nego prošle sezone! - kazao je Bačić.

Uprava Kluba napravila je vrhunski posao, a potvrdio je to i predsjednik Željko Raguž koji je čak naglasio da ovo neće biti jedino pojačanje Squarea ove sezone:

– Igrao je u najjačim svjetskim ligama pogotovo u Španjolskoj i Brazilu. Nadam se da će se i svidjeti svim našim navijačima jer se radi o pravom napadaču što nam je prošle sezone nedostajalo. Pregovarali smo s velikim brojem agenata i dobili smo od svih potvrdu da se radi o prvoklasnom igraču. - kazao je Ragiž.

- Prošle godine napravili smo veliki iskorak, a ove sezone s ovim pojačanjem ćemo biti sigurno konkurenti svim momčadima u prvenstvu. Moram istaknuti da ovo neće biti jedino novo ime u svlačionici Squarea ove sezone. Sigurno je da ove sezone nitko neće s nama imati lagan posao, a pogotovo u Gospinom polju gdje ćemo, siguran sam, na svakoj domaćoj utakmici imati ispunjene tribine!– zaključio je predsjednik MNK Square Željko Raguž.

D.L.