Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Srpanj 2019 10:33

Traje još crowdfunding kampanja za Udrugu Orlando; večeras koncert kantautorice Mary May

Crowdfunding kampanja za revitalizaciju programa i adaptaciju tehničkih kapaciteta Udruge mladih Orlando traje već preko dva tjedna, a zaključno s jučerašnjim datumom, na žiro račun udruge je prikupljeno 3700kn. Uplate su još uvijek moguće na žiro račun udruge do 5. kolovoza koliko traje kampanja (OTP banka HR1724070001100024367 uz naznaku 'Donacija').

U sklopu akcije, danas, s početkom u 22 sata koncert će u vrtu ispred kluba Orlando održati kantautorica Mary May s bendom u kojem su Luka Čapeta na gitari, Marin Živković na saksofonu i Borko Rupena na bubnjevima. Organizaciju ovog koncerta su omogućili Art radionica Lazareti i Audiovizualni centar Dubrovnik koji su u sklopu vlastitog godišnjeg programa odlučili potpomoći kampanju i organizirati koncert u znak potpore Orlandu, a ulaza je slobodan. Riječ je o cjelokupnoj inicijativi koja je proizašla iz projekta UniActive, a dio je šireg projekta Centra za karijere mladih koji se provodi posljednjih mjeseci u suradnji s nizom sudionika na lokalnoj razini. 

Mary May je jedno od najugodnijih novih indie imena na sceni u Hrvatskoj i regiji - zagrebačka kantautorica koja se javnosti prvi put predstavila u travnju 2018. godine singlom »Softest Tune« odmah je jednoglasno osvojila kritičare. Svoju glazbu opisuje kao folk americanu s elementima popa i bluesa. Krajem listopada objavila je album prvijenac „Things You Can`t Put Your Finger On” koji je opravdao sva očekivanja, te je uvršten među najbolja ostvarenja 2018. te nominiran za diskografsku nagradu Porin u kategoriji „Najbolji album alternativne glazbe”.

DPP