Utorak, 30 Srpanj 2019 11:17

Vijeće za prevenciju GK Mokošica: Nakon uređenja novih parking mjesta strože kažnjavanje nepropisnog parkiranja

Piše:
Vijeće za prevenciju GK Mokošica: Nakon uređenja novih parking mjesta strože kažnjavanje nepropisnog parkiranja Foto: DPP/DM

U Mokošici je održana druga sjednica Vijeća za prevenciju u okviru projekta „Mokošica – sigurno mjesto življenja”. Gradski kotar Mokošica, rečeno je na sjednici, iz vlastitih sredstava pokreće projekt financiranja sportskih i drugih aktivnosti učenika od petog do osmog razreda OŠ Mokošica slabijeg imovinskog stanja uz mogućnost nastavka kroz srednjoškolsko obrazovanje. Cilj tog programa jest omogućiti učenicima slabijeg imovinskog stanja bavljenje navedenim aktivnostima s ciljem njihova udaljavanja od asocijalnih skupina i asocijalnog ponašanja.

Na samoj sjednici građani su ponovo kao najveći problem istaknuli promet i parking, pozdravili su kažnjavanje vozača koji vozila ostavljaju na zebrama i autobusnim stanicama što su svi nazočni, od policijskih službenika do ravnateljice OŠ Mokošica Petre Đapić Caput i predsjednica Kotara Nikoline Pozniak istaknuli kao veliki problem za sigurnost djece jer se dječica zbog parkiranih automobila pored pješačkih prijelaza ne vide kada žele prijeći cestu.

Što se tiče kažnjavanja ostalih vozača, nazočni policijski službenici istaknuli su kako zasad policija i redari imaju razumijevanje jer je problem parkinga u Mokošici izražen, no nakon što se situacija s parking mjestima popravi kažnjavanje će biti nešto strože.

A situacija s parkingom, kazao je gradski vijećnik Blaž Pezo trebala bi se popraviti do kraja godine do kada će se izgraditi i urediti oko 200 novih parking mjesta.

Postavljeno je i pitanje o izgradnji trgovačkog centra koje je trebao izgraditi Konzum, no to pitanje nije u jurisdikciji gradskih kotara, odnosno riječ je o privatnoj investiciji, no moglo se čuti kako su nakon kolapsa Konzuma za zemljište zainteresirani drugi trgovački lanci, ali konkretnih informacija nema.

Govorilo se i o problemu povezivanja Mokošice javnim gradskim prijevozom u kasnim noćnim satima te u popodnevnim satima kada se brojni Mokošani u Gružu ne mogu ukrcati u prepune autobuse kako bi stigli doma s posla. Problem trenutno nije moguće riješiti s obzirom na nedostatak vozača u Libertasu.

Najavljeno je i uređenje parka za pse, iznad ulaza u Novo naselje Mokošica, istaknuto je kako kreće projekt uređenja obale Rijeke dubrovačke u sklopu čega će se riješiti i javna rasvjeta, a kreće i izgradnja kanalizacijskog sustava u Staroj Mokošici.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019