lausnekretninebanner

Srijeda, 31 Srpanj 2019 13:53

Krešimir Magdić na prijemu u Ranjini povodom dobivanja nagrade za životno djelo

Krešimir Magdić na prijemu u Ranjini povodom dobivanja nagrade za životno djelo Foto: DNŽ

Župan Nikola Dobroslavić danas je, zajedno sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić primio Krešimira Magdića, dobitnika nagrade za životno djelo Franjo Ksaver Kuhač za autorsko stvaralaštvo na temelju tradicijske glazbe.

Župan je Krešimiru Magdiću čestitao na ovoj nagradi, istaknuvši kako je njegov rad doista impozantan i vrijedan te je i sam prijem jedan od načina na koji Županija želi pokazati koliko ga cijeni.

- Vi ste izuzetan umjetnik i Vaš je opus doista širok i izuzetan. Vaš je značaj doista neizmjeran i u klapskoj glazbi, ali to koliko ste prepoznati govori i činjenica da se Vaše skladbe često mogu čuti i izvan granica naše županije. Mi Vam želimo čestitati na svemu što ste dosada učinili i na ovoj iznimnoj nagradi te pokazati javnosti ono što mi smatramo vrijednošću. - kazao je župan Dobroslavić.

Krešimir Magdić zahvalio je na prijemu, ali i na podršci koju je uvijek imao od Dubrovačko-neretvanske županije, istaknuvši kako je Županija na neki način anticipirala i prepoznala njegov rad dodjelivši mu nagradu za životno djelo.

- Ja za svoj rad nikad nisam očekivao nikakve nagrade i priznanja, ali izuzetno puno mi znači Vaša podrška, ali i podrška struke i na tome sam jako zahvalan. - kazao je Magdić.

Ovom izuzetnom umjetniku Hrvatsko društvo skladatelja dodijelilo je nagradu za životno djelo Franjo Ksaver Kuhač za autorsko stvaralaštvo na temelju tradicijske glazbe, a u obrazloženju, između ostalog, stoji “kako su skladatelj, melograf, obrađivač, aranžer, glazbeni voditelj, svirač/pjevač, riječi koje opisuju višegodišnju bogatu glazbenu aktivnost Krešimira Magdića, ovogodišnjeg laureata nagrade Franjo Ksaver Kuhač. Svojim zalaganjem, talentom i izuzetnom vještinom Krešimir Magdić ostavio je dubok trag u povijesti dubrovačke i svehrvatske glazbeno kulturne scene.”

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250