Srijeda, 31 Srpanj 2019 21:06

Radionica „Kako nastaje predstava“ u Dvoru

Program razvoja publike 70. Dubrovačkih ljetnih igara „Ključevi od Grada“ nastavlja se u atriju Kneževa dvora u subotu, 3. kolovoza u 19 sati radionicom Zdravke Ivandije Kirigin naziva „Kako nastaje predstava“. Ulaz je slobodan, a uključiti se mogu sva djeca starija od 5 godina.

U sklopu glazbeno scenske igre „Mali princ“, čija nas praizvedba očekuje 8. kolovoza, scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin, upoznat će najmlađe s fundusom kostima Dubrovačkih ljetnih igara te objasniti osnovne postavke rada na scenografiji neke predstave. Polaznici radionice moći će isprobati kostime, prošetati scenom u Kneževom dvoru i upoznati se s osnovama kostimografskog i scenografskog promišljanja nekog kazališnog djela. Djeca će zatim kroz crteže i kreativni rad s papirom i bojicama predočiti vlastitu viziju nastanka kostima i scene za predstavu „Mali princ“.

Zdravka Ivandija Kirigin diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Godinama aktivno djeluje na hrvatskoj plesnoj i kazališnoj sceni kao kostimografkinja i scenografkinja, a trenutno surađuje s ponajboljim europskim koreografima u Njemačkoj, Belgiji i Švedskoj.

Popratni program razvoja publike „Ključevi od Grada“ donosi više programa za djecu na 70. Igrama, a kroz kolovoz nas očekuju još radionica „Boli me: anatomija srama“, zatim „Pripovjedaonica za djecu“ Jasne Held te lutkarska predstava „Bijesni Orlando“.

K.L.

70 DLJI banner zavrsni1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019