Četvrtak, 01 Kolovoz 2019 11:58

Gradonačelnik Franković obišao gradilište: Škola Montovjerna bit će završena do iduće Feste sv. Vlaha

Gradonačelnik Franković obišao gradilište: Škola Montovjerna bit će završena do iduće Feste sv. Vlaha Foto: Grad Dubrovnik

Radovi na izgradnji osnovne škole Montovjerna napreduju sukladno predviđenoj dinamici, a gradilište u Čokolinu danas je obišao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.
 
Na samom gradilištu u tijeku su završni radovi na konstrukciji objekta - izvode se zidovi posljednjeg, drugog, kata dok se paralelno provodi montaža vanjskih otvora, izrada pregradnih zidova i instalacija u samom objektu. U narednim mjesecima pristupit će se i izradi fasade i okoliša objekta te slojeva krova, sve kako bi prva novogradnja u osnovnoškolske kapacitete od sredine 80-ih godina bila spremna za otvaranje već za iduću Festu sv. Vlaha.
 
Gradonačelnik Mato Franković izrazio je zadovoljstvom napretkom radova.
- Tijekom posljednja tri desetljeća ulaganja u obrazovne kapacitete mogla su se izbrojiti na prste jedne ruke, a redom se radilo o rekonstrukcijama koje bi samo dijelom ili kratkoročno zadovoljile trenutne potrebe. Ova gradska uprava zauzela je posve drugačiju startnu poziciju. Naš  strateški cilj je u potpunosti primijeniti nastavu u jednoj smjeni u svim našim školama. A da bismo to uspjeli nužne su ovakve investicije. I u konačnici, ovo radimo za našu djecu, za budućnost i da traje. - kazao je gradonačelnik Franković.
 
Podsjetimo, radovi na izgradnji nove osnovne škole Montovjerna pokrenuti su u siječnju. Investicija je ukupno vrijedna 70.6 milijuna kuna, a radove izvode tvrtke Strabag i Texo Molior. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica. Dio ravnog krova sportske dvorane uredit će se kao školski vrt s igralištem za niži uzrast. Školsko parkiralište imat će 24 parkirališna mjesta, dok će nova škola imati  gotovo nultu potrošnju energije. Nastavu će u jednoj smjeni moći pohađati 448 učenika.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019