Četvrtak, 01 Kolovoz 2019 14:50

Slijedi normalizacija reduciranih linija; ZET-ovci raspoređeni na radna mjesta u Libertasu

Vozači ZET-a, njih 12, potvrdili su iz gradske uprave, stigli su u Dubrovnik na ispomoć Libertas. Naime, Libertasu trenutno nedostaje vozača jer je njih 30- tak bolovanju ili koriste rodiljni dopust. ZET-ovci su inače već raspoređeni na svoja radna mjesta, a zahvaljujući njihovu dvomjesečenom angažmanu, navode iz gradske uprave, do daljnjega se neće reducirati, odnosno normalizirat će se broj vožnji Libertasovih gradskih linija.

ZET-ovce je jutros u remizi u Komolcu dočekao direktor Libertasa Ante Vojvodić, a njihov dolazak na ispomoć u Dubovnik rezultat je dogovora dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a nakon što se Libertas zbog odsutnosti većeg broja vozača našao u nezavidnoj situaciji održavanja postojeće mreže linija, i to u srcu turističke sezone kada je potreba za uslugama javnog prijevoza ionako povećana.

Dvanaestorici zagrebačkih vozača, koji će prije početka samog rada proći neophodnu obuku, smještaj je osiguran u dormitoriju kompleksa Državnog arhiva dok su im dnevni obroci osigurani u Hotelu Gruž.
Inače, iz gradske uprave također navode kako su vozačima Libertasa nedavno isplaćeni svi zaostaci za prekovremene sate, a u procesu konsolidacije poslovanja na svim razinama dogovoreni su i bolji radni uvjeti za sve djelatnike.

Sukladno naputku gradonačelnika Mata Frankovića, radnicima u operativnom sektoru Libertasa, Vrtlara i Čistoće tijekom idućih šest mjeseci isplaćivat će se mjesečni dodatak na plaću u iznosu od od 400 kuna, a isplata prvih dodataka već je počela.

N.M.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019