lausnekretninebanner

Četvrtak, 01 Kolovoz 2019 22:14

Potpisivanjem ugovora počinje rekonstrukcija bivšeg hotela Stadion

Gradonačelnik Mato Franković u petak će s predstavnicima tvrtke Texo Molior potpisati ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji ex-hotela Stadion u vrijednosti 18,3 milijuna kuna. Rok za završetak radova je 15 mjeseci od dana kad izvođač tvrtka Texo Molior bude uvedena u posao.

Rekonstrukcija bivšeg hotela Stadion uključuje uređenje unutarnjih prostora u kojima će biti i hostel i to do visoke roh-bau izgrađenosti te prostora koji će se u cijelosti urediti, a kojima će se koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna  ustanova sportski objekti Dubrovnik.
Uz polivalentne prostore u bivšem hotelu Stadion uredit će se i prostori Vaterpolo kluba Jug te prostori Javne ustanove Sportski objekti, Plivačkog kluba Jug i udruga.

Rekonstrukcijom su predviđeni i radovi na uređenju muzeja vaterpola koji će objediniti sve sportske uspjehe dubrovačkog natrofejnijeg kluba.

Budući hostel u negdašnjem hotelu Stadion bit će smješten u dva zasebna trakta s izdvojenim pristupima na istočnoj i zapadnoj strani. Imat će oko 44 sobe, recepciju te caffe bar u prizemlju zapadne lamele ovog objekta.

Prostor će se, navode iz gradske uprave, ponuditi u koncesiju. Uredit će se i okolni vanjski prostor bivšeg hotela kao i ulazi u prizemlju.

Sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište, planira se prenamijeniti u pješački prostor, odnosno trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti te će s budućom javnom garažom iza OTP banke i zgrade DTS-a činiti novu, urbanu vizuru tog dijela grada.

N. Metković

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020