Petak, 02 Kolovoz 2019 15:26

Franković osudio nasilje, ali i dodao: Situacija s kajacima izmakla je kontroli

Piše:

"Ovo je još jedna borba za tezoro u kojoj se ne biraju sredstva, a o čemu sam govorio i prilikom otvorenja Dubrovačkih ljetmih igara", tako je gradonačelnik Mato Franković prokomentirao tučnjavu u Pilama koja je zgrozila Dubrovčane. Unatoč, povećanom broju uličnih obračuna u kojima se čak poteže i puca iz oružja, ocijenio je kako je Dubrovnik siguran grad te osudio svaki čin nasilja.

- Osuđujem svako nasilje. Ovakve situacije nisu realne za Dubrovnik, ali bilo ih je i prije, sjetite se okršaja taksista. Ovako se problemi ne rješavaju.- rekao je Franković.

Nakon tučnjave zaposlenika tvrtke koja se bavi iznajmljivanjem kajaka i zaposlenika obližnjeg restorana u Pilama, Franković je kazao kako je ove godine primio veliki broj pritužbi na kajakaše. Naime, opće je poznato kako se kajakaši baš i ne drže reda u Pilama, no tučnjava u kojoj su se gvantijerama lomili zubi svakako nije smjela biti povod uvođenju tog reda, jer da se na redu insistiralo i prije, do ovakve tučnjave vjerojatno ne bi ni došlo.

- Što se tiče kajaka, ne mogu opisati količinu e-mailova i žalbi koje smo primili, od kajaka u parku u Pilama do kajaka u Šulića. Ove godine smo zaprimili najveći broj pritužbi. Ove je godine stanje izmaklo kontroli. U budućnosti moramo razmisliti kako ćemo te kajake riješiti. Takva vrsta ponude treba postojati jer je našim gostima zanimljiva, ali ona ne može uništavati kvalitetu života naših sugrađana. Moramo uvesti značajne mjere i možda za njih pronaći druge lokacije jer nigdje ne piše da kajaci moraju biti podno zidina. - kazao je Franković.

Iako je u Gradu posljednjih mjeseci povećan broj uličnih obračuna u kojima se čak posezalo za noževima i oružjem, Franković smatra kako je Dubrovmik i dalje siguran grad.
-Rijedak je grad u svijetu u kojem se u 4 sata ujutro može slobodno hodati, a da se apsolutno ništa ne dogodi. Siguran smo grad na što ukazuje i stopa kriminaliteta. Sve ovo su bili izdvojeni incidenti. Evidentno je kako se ovdje radilo međusobnim razmiricama koje su dovele do ovakvih obračuna. Doduše, bili bismo sretni da je na ulicama više policijskih službenika, ali jasno nam je kako je njihov broj limitiran. - kazao je Franković.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019