Petak, 02 Kolovoz 2019 20:31

Potpisan ugovor za rekonstrukciju hotela Stadion

Potpisan ugovor za rekonstrukciju hotela Stadion Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković i predstavnik tvrtke Texo Molior Antonio Deranja potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji negdašnjeg hotela Stadion. Ovom investicijom vrijednom 18,3 milijuna kuna Grad Dubrovnik nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zanemarivanu sportsku infrastrukturu. Rok za završetak radova na rekonstrukciji bivšeg hotela Stadion je 15 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, a gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će ta zgrada nakon obnove biti reprezent veterpola i plivanja u Dubrovniku.

- Ova zgrada posljednjih je 30 godina posve neprimjerena izgleda, a smještena je u samom centru grada. Vjerujem da ćemo nakon radova dobiti zgradu koja će biti reprezent vaterpola i plivanja u Dubrovniku. Nakon njezine obnove Dubrovnik će prvi put dobiti svoj muzej vaterpola. - rekao je Franković, dodavši kako Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu. Istaknuo je kako će se u sportsku infrastrukturu uložiti ono što će Grad naplatiti od žičare.

Rekonstrukcija zgrade bivšeg hotela Stadion uključuje uređenje njegovih unutarnjih i vanjskih prostora, odnosno radove na uređenju hostela do visoke roh-bau izgrađenosti, koji će raspolagati s oko 44 sobe. Prostori kojima će se koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik u potpunosti će se urediti, a odnosi se to na polivalentne prostore, prostore Vaterpolo kluba Jug, Javne ustanove Sporstki objekti te prostore Plivačkog kluba Jug i udruga.

Rekonstrukcijom bivšeg hotela Stadion Dubrovnik će dobiti i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg natrofejnijeg kluba. Dio prostora u kojem je predviđen hostel ponudit će se u koncesiju.

U sklopu radova uredit će se i vanjski prostor oko Stadiona dol će se sjeverni dio parcele, odnosno parkiralištem urediti kako trg.

Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS-a činit će novu urbanu vizuru ovog dijela grada.

N.M.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019