lausnekretninebanner

Subota, 03 Kolovoz 2019 11:45

Šurković i Brassard predvodili Jug na PH za tri dobne skupine

U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju za dobne skupine mlađih juniora, juniora i mlađih seniora. Nastupilo je ukupno 310 natjecatelja iz 34 kluba. Jug je predstavljalo 11 članova. Jugovi plivači osvojili su ukupno 17 odličja od kojih osam zlatnih, šest srebrenih i tri brončane.

Višestruki državni prvaci i osvajači po osam medalja postali su Mario Šurković i Michel Brassard, a najbolja u državi je i Jugova muška juniorska štafeta 4x200 slobodno u sastavu: Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić.

U ukupnom ekipnom poretku Jugova muška ekipa zauzela je visoko četvrto mjesto u konkurenciji 34 kluba, plivačice su bile 25. Mario Šurković postavio je novi mlađejuniorski državni rekord u disciplini 200 mješovito.

Mlađi junior Mario Šurković okitio se sa čak pet titula državnog prvaka, te osvojio ukupno osam pojedinačnih medalja od kojih četiri zlatne, tri srebrene i jednu brončanu. Osim toga osvojio je i već spomenuto štafetno zlato. Bio je tri puta zlatni na 200 mješovito i to u konkurenciji mlađih juniora, juniora i mlađih seniora. Srebreni je bio na 50 slobodno u mlađejuniorskoj i juniorskoj konkurenciji. U disciplini 100 slobodno osvojio je mlađejuniorsko zlato, juniorsko srebro i mlađeseniorsku broncu. Posebno vrijedi istaknuti da je Mario u utrci 200 mješovito oborio 10 godina star državni rekord plivavši 75 stotinki brže. Novo najbolje mlađejuniorsko vrijeme sada iznosi 2:06.85!

Junior Michel Brassard okitio se sa četiri titule državnog prvaka te osim štafetnog zlata osvojio također osam pojedinačnih medalja od kojih su tri zlatne, tri srebrene i dvije brončane. Pobijedio je u trci 800 slobodno, te tako postao novi državni prvak u kategorijama juniora i ml. seniora, dok je u trci 400 slobodno uzeo juniorsko zlato i ml. seneiorsko srebro. Također, bio je srebreni na 100 leptir u juniorskoj i ml. seniorskoj, te brončani u disciplini 200 slobodno u kategorijama juniora i ml. seniora.

Veliki uspjeh ostvarila je Jugova muška juniorska štafeta osvojivši naslov državnog prvaka u disciplini 4x200 slobodno. Plivali su u sastavu: Marko Baletin, Michel Brassard, Mario Šurković i Đivo Damić.

Odlične nastupe na ovom PH imao je junior Đivo Damić koji je čak tri puta bio četvrtoplasirani, te tako ostao na korak do medalje. Zapažen nastup imao je i ml. senior Đivo Matović koji je zauzeo čak tri puta peto mjesto. Na korak do postolja ostala je i muška juniorska štafeta 4x100 slobodno u sastavu: Baletin, Brassard, Damić, Šurković, na kraju četvrta.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020