Nedjelja, 04 Kolovoz 2019 19:48

Kako nastaje predstava djeca učila u Dvoru

Kako nastaje predstava djeca učila u Dvoru Foto: DLJI

U sklopu programa razvoja publike 70. Dubrovačkih ljetnih igara „Ključevi od Grada“, a povodom praizvedbe glazbeno-scenskog djela „Mali princ“, a atriju Kneževa dvora održana je radionica Zdravke Ivandije Kirigin „Kako nastaje predstava“.

Scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin najmlađe je upoznala s kostimima predstave „Mali princ“ i objasnila osnovne postavke rada na scenografiji neke predstave. Brojna djeca su kroz crteže i kreativni rad papirom i bojicama predočili vlastitu viziju priče o malom princu, kostimima i scenom za tu predstavu, koja i sama donosi pročišćenu i jednostavnu estetiku i za koju je gotovo sve izrađeno od papira.

Popratni program razvoja publike „Ključevi od Grada“ na 70. Igrama donosi više programa za djecu, a uz već održane radionice „Video igra“ Ivana Marušića Klifa i Zdravke Ivandije Kirigin „Kako nastaje predstava“, u kolovozu nas očekuju i radionica za mlade „Boli me: anatomija srama“, zatim „Pripovjedaonica za djecu“ Jasne Held te lutkarska predstava „Bijesni Orlando“.

K.L.

70 DLJI banner zavrsni1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019