Utorak, 06 Kolovoz 2019 15:28

Bivši dubrovački gradski vijećnik i član UV Sportski objekti prijavljen za pronevjeru i krivotvorenje

Piše:
Matko Munitić i predsjednik DDS-a Pero Vićan Matko Munitić i predsjednik DDS-a Pero Vićan Foto: DPP

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje kako su trojica zaposlenika u dobi od 38, 45 i 54 godine, jednog hotelskog trgovačkog društva na području Dubrovnika, počinili kaznena djela pronevjere, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i računalnog krivotvorenja, jer su tijekom 2017. i 2018. godine po izvršenoj naplati hotelskih usluga, po odlasku gostiju iz objekta smještaja, naknadno, neosnovano u informacijskom sustavu trgovačkog društva umanjivali cijene smještaja te su tako razliku stvarno naplaćenog iznosa i iznosa na računima koje su naknadno ispisivali zadržavali za sebe pribavivši korist od preko 550 tisuća kuna, a sve na štetu imovine trgovačkog društva. Kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj proceduri. - navodi se u današnjem priopćenju PU dubrovačko – neretvanske, a kako Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje jedan od trojice osumnjičenih je bivši gradski vijećnik HNS-a i član DDS-a Matko Munitić. Munitić je inače također i član Upravnog vijeća Javne ustanove sportski objekti Dubrovnik.

Kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj proceduri. Gospodarski kriminal navodno je počinjen na recepciji hotela Vis koji djeluje u sklopu Hotela Maestral, u kojem je Munitić bio šef recepcije. Nakon što je u javnost prvi put izašla informacija o mogućim pronevjerama, Munitić je tada kazao kako će, ukoliko se utvrdi njegova krivnja, istu priznati i snositi odgovornost. Isticao je kako je na recepciji radio pošteno i kako se nema čega bojati te naglašavao kako mu je nevjerojatno da može nestati toliko novca.

Matko Munitić je inače na lokalnim izborima 2017. bio je peti kandidata na listi DDS-a za Gradsko vijeće Grada Dubrovnika. Iako nakon tih izbora u Vijeće nije ušao, dužnost gradskog vijećnika već je obnašao i to kao vijećnik HNS-a nakon lokalnih izbora 2013. godine. No, nije dugo trebalo da se raziđe s tadašnjim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

U svojim tadašnjim medijskim istupima Munitić je znao isticati kako mu je smetao Dubrovački dogovor, odnosno kako je tadašnja suradnja HNS-a s HDZ-om neprirodna i svojevrsna prevara birača.

Munitić se u HNS učlanio na poziv tadašnjeg predsjednika gradskog HNS-a Antuna Pravedana. U Gradsko je vijeće te 2013. godine ušao umjesto Andra Vlahušića koji izabran za gradonačelnika.

Munitić inače nikada nije skrivao prijateljske odnose s čelnikom DDS-a Perom Vićanom. Čak je znao isticati kako je Peru Vićanu, u vremenu dok je politički djelovao kroz nezavisnu listu, pomagao na izborima skupiti glasove.

Munitić je bio u skupini HNS-ovaca koji su na HNS-ovim unutarstranačkim izborima 2013. pokušali srušiti Andra Vlahušića, što im u konačnici i nije pošlo za rukom.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019