Petak, 09 Kolovoz 2019 08:02

Grad Dubrovnik ovaj je tjedan pokrenuo ozbiljne projekte ulaganja u sportsku infrastrukturu

Nakon potpisivanja ugovora o adaptaciji judo dvorane u Mokošici Grad Dubrovnik i ovaj tjedan nastavio je s procesom unaprijeđenja sportske infrastrukture te je tako pokrenut projekt rekonstrukcije bivšeg hotela Stadion u sklopu gruškog bazena gdje će biti i prvi muzej vaterpola, a počelo je i uređenje nogometnog igralište u Gospinome polju gdje će se postaviti umjetna trava. Sve to dio je i strategije razvoja sporta.

KREĆE REKONSTRUKCIJA BIVŠEG HOTELA STADION

Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije ex-hotela Stadion između Grada Dubrovnika kao naručitelja i tvrtke Texo Molior d.o.o. kao izvođača radova potpisan je u Maloj vijećnici. Ugovor su potpisali gradonačelnik Mato Franković i predstavnik izvođača Antonio Deranja. Investicija je sveukupno vrijedna 18.358.898,60 kuna s PDV-om i njome se nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zanemarivanu sportsku infrastrukturu. Ugovorom definirani rok završetka radova je 15 mjeseci od dana uvođenja u posao.
ugovorstadion0908- Ova zgrada posljednjih 30 godina je posve neprimjerenog izgleda, a smještena je u samom centru grada . Vjerujem da ćemo nakon radova dobiti zgradu koja će biti reprezent vaterpola i plivanja u Dubrovniku. Nakon obnove zgrade Dubrovnik će prvi put dobiti svoj Muzej vaterpola. - rekao je između ostalog gradonačelnik Mato Franković dodavši kako Grad Dubrovnik nastavlja s ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a kao ključ toga navodi riješene odnose s tvrtkom Excelsa nekretnine, vlasnicima žičare.
– Ono što ćemo naplatiti od žičare uložit ćemo u sportsku infrastrukturu. - istaknuo je gradonačelnik.
hstadion0908Rekonstrukcija zgrade gradskog bazena uključuje uređenje unutarnjih rubnih prostora objekta i vanjskih prostora unutar čestice. Unutarnji su sadržajno podijeljeni u dvije zone: prostori hostela, koji će se dovesti u visoki roh-bau, i prostori koji će se dovesti do potpune gotovosti, a koje će koristiti Grad Dubrovnik, odnosno Javna  ustanova Sportski objekti Dubrovnik. Tu će, uz polivalentne prostore, biti smješteni prostori Vaterpolo kluba Jug (uredski prostori, trofejna dvorana, klupski caffe) te prostori Javne ustanove, Plivačkog kluba Jug i udruga (uredski prostori, prostori za sastanke i ostale prateće prostorije). Posebnost je što ovom rekonstrukcijom Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg natrofejnijeg kluba. Budući hostel organiziran je u dva zasebna trakta s izdvojenim pristupima na istočnoj i zapadnoj strani. Imat će okvirno 44 sobe, s recepcijom i caffeom u prizemlju, u zapadnoj lameli. Ovaj prostor ponudit će se u koncesiju.

Uredit će se i okolni vanjski prostor - parterne površine uz istočne i zapadne ulaze u prizemlju građevine te jugozapadni ulaz u prizemlju, a sjeverni dio parcele koji se sada koristi kao parkiralište planira se prenamijeniti u pješački prostor - trg te urbano opremiti i hortikulturno urediti. Zajedno s budućom javnom garažom na prostoru iza OTP banke i zgrade DTS sa strane Ulice dr. Ante Starčevića, činit će novu, urbanu vizuru ovog dijela grada.

NOVO IGRALIŠTE DJEČJEG VRTIĆA „PALČICA”

Dječji vrtić „Palčica“, koji je nakon dogradnje svečano otvoren za ovogodišnju Festu sv. Vlaha, bogatiji je i za novi prostor namijenjen igri i rekreaciji mališana. Naime, na prohodnom ravnom krovu novoizgrađenog vrtića, kako je projekt i predviđao, uređeno je dječje igralište, a radovi na opremanju završeni su prošlog tjedna. Sprave za igru je sukladno 249.856,25 kuna vrijednom ugovoru nabavila i ugradila tvrtka REDOX d.o.o. iz Zagreba.
palcica0908Rekonstrukcija „Palčice“ uključivala je nadogradnju dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata s igralištem. Sveukupni kapacitet novog vrtića popeo se na 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa.

NOVI KORAK KA SMANJENJU BROJA TAKSISTA

Nakon nekoliko radnih sastanaka koje su u Dubrovniku i Splitu u proteklom razdoblju održali na temu izmjena i dopuna Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, gradonačelnici Mato Franković i Andro Krstulović Opara uputili su u utorak, 6. kolovoza dopis ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću te predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

Ukazujući na negativne učinke potpune liberalizacije auto taxi tržišta koju je dopustio postojeći Zakon, gradonačelnici Franković i Krstulović Opara posebno ističu onemogućavanje normalnog prometovanja ulicama kako građanima tako i žurnim službama u intervencijama. Stoga od Ministarstva i Vlade traže da u izmjene i dopune Zakona o prijevozu u cestovnom prometu uvrste njihov zajednički prijedlog prema kojem bi se jedinicama lokalne samouprave na čijem području se nalaze dobra Republike Hrvatske koja su upisana na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine omogućilo samostalno određivanje broja dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza, kao i utvrđivanje mjera i uvjeta pod kojima bi se ova djelatnost obavljala. Postojeće dozvole u ovom bi se slučaju stavile van snage.

Budući da navedeni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o cestovnom prometu uvelike pridonosi rješavanju problema, gradonačelnici Franković i Krstulović Opara vjeruju u podršku resornog Ministarstva, s glavnim ciljem dokidanja negativnih učinaka liberalizacije taxi usluga, prepoznavanja i izdvajanja UNESCO-vih zaštićenih sredina te najvažnije, omogućavanje sigurnog prometovanja Dubrovčanima i Splićanima gradskim ulicama.

ZAPOČELI RADOVI NA NOGOMETNOM IGRALIŠTU U GOSPINOM POLJU

Započeli su radovi na izradi terena s umjetnom travom u Gospinom polju. Nogometno igralište bit će dimenzija 113 x 71 metara, dok je teren za igru planiran na 101 x 65 metara, što udovoljava propozicijama za odigravanje utakmica saveznog ranga.
gospinopolje0908Radovi na izradi terena s umjetnom travom obuhvaćaju skidanje sloja postojeće zemlje i trave, izrada novih drenažnih kanala, nasipavanje, postavljanje nove ograde oko cijelog terena, zahladnjivanje terena, oprema za održavanje te postavljanje sloja umjetne trave sa amortizirajućom podlogom. Vrijednost investicije kojom koordinira Javna ustanova Športski objekti Dubrovnik iznosi 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

UREĐUJE SE SPORTSKO IGRALIŠTE U ZATONU

U sklopu aktivnosti investicijskog održavanja dječjih i sportskih igrališta Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika započela je obnova sportskog terena u Zatonu na predjelu Soline.
zatonigr0908Najprije se pristupilo skidanju postojeće čelične mreže i čišćenju raslinja oko samog terena. Uslijedit će popravci i bojanje konstrukcije ograde, a postavit će se potpuno nova čelična mreža, kao i novi nogometni golovi i koš. Uredit će se i postojeće tribine. Radove u Zatonu izvodi ugovorni izvođač, tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a isti se izvode prema godišnjem planu održavanja dječjih igrališta i sportskih terena u Gradu Dubrovniku.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019