Ispiši ovu stranicu
Petak, 09 Kolovoz 2019 12:55

HNS Frankoviću: Što krije koncert Toma Jonesa?

Što skriva koncert Toma Jonesa? Kakve to tajne krije kad gradska uprava točno mjesec dana ne želi odgovoriti na upit građana upućen preko gradskih vijećnika HNS-a? - pitaju danas putem priopćenja za javnost iz dubrovačkog HNS-a te pišu kako je „9. srpnja na e-mail adrese gradonačelnika, službe gradskog vijeća i pročelnice UO za kulturu i baštinu stigao upit u kojem su gradski vijećnici HNS-a, Marina Vučković Matić i Miho Obradović, pitali četiri jednostavna pitanja oko organizacije koncerta Toma Jonesa”, ali, navode HNS-ovci, odgovor nisu dobili.

„Koji je ukupan trošak održanog koncerta? Tko je i u kojem iznosu financirao navedeni trošak? Koliki je ukupan prihod od prodaje ulaznica po kategorijama istih? Koji je bio ukupan broj i koja je ukupna vrijednost tzv. gratis karata?” - bila su postavljena pitanja.

„Danima nakon održanoga koncerta Toma Jonesa naši su sugrađani kontaktirali svoje vijećnike kako bi negodovali zbog načina na koji je organiziran i odrađen taj događaj te naposljetku postavili ova pitanja koja su predstavnici građana i HNS-a u Gradskom vijeću grada Dubrovnika proslijedili nadležnima u Gradu Dubrovniku, najprije gradonačelniku. Ali odgovora do danas nema, pa čak ni nakon što je na iste adrese upućena i požurnica.
Koji god razlog bio za neodgovaranje na upit gradskih vijećnika – nije opravdan! Prije svega jer je riječ o nedemokratskoj praksi kakvoj nema mjesta u gradu poput Dubrovnika i definitivno nije u skladu s propagiranom transparentnošću kojom se u javnosti hvali gradonačelnik Franković.” - navode iz HNS-a.

„Odgovori na upućeni dopis tako su još uvijek nepoznanica, ali zato je danas jasno kako odgovore na jednostavna pitanja ni nakon požurnice nitko iz gradskih službi nije u stanju dati više od trideset dana. Ili možda ne smiju jer se nešto krije od građana.” - zaključuju u HNS-u.

D.M.