Ponedjeljak, 12 Kolovoz 2019 20:39

Župan Dobroslavić i zamjenica gradonačelnika Tepšić primili zapovjednike školskih brodova grčke ratne mornarice

Župan Dobroslavić i zamjenica gradonačelnika Tepšić primili zapovjednike školskih brodova  grčke ratne mornarice Foto: DNŽ i Grad Dubrovnik

Župan Nikola Dobroslavić danas je primio zapovjednike dvaju školskih brodova grčke ratne mornarice kfr Stergiosa Poyliosa i kbb Stavrosa Polydorua s delegacijom.

Župan je poželio dobrodošlicu zapovjednicima brodova i njihovim suradnicima, pri čemu ih je ukratko upoznao s povijesnim, kulturnim i gospodarskim znamenitostima Dubrovačko-neretvanske županije. Istaknuo je i kako je naša najvažnija gospodarska grana turizam, ali i dodao kako je za nas izuzetno važna poljoprivreda, posebno razvijena u dolini Neretve te vinarstvo i vinogradarstvo, posebice na Pelješcu i Korčuli.

Dva školska broda ratne mornarice Helenske republike RODOS I HYDRA usidreni su u Dubrovniku do 14. kolovoza, na njima se nalazi 130 kadeta, a Dubrovnik su izabrali jer tijekom ovog putovanja posjećuju sve destinacije na Mediteranu koje imaju pomorsku tradiciju i povijest.

Zapovjednike je primila i zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić koja ih je upoznala s bogatom pomorskom tradicijom i povijesti Grada. Osim povijesnog nasljeđa zanimala ih je i trenutačna situacija u Dubrovniku, kao i ratno vrijeme te njegove posljedice. Izrazili su i oduševljenje s tim kako Grad danas izgleda.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019