Utorak, 20 Kolovoz 2019 21:22

Kakva smo mi država ako je i na zgradi policije bespravna bazna stanica teleoperatera?!

Koordinatorica Stranke Ivana Pernara u Dubrovniku Lana Šegetin ponovo je bila aktivna oko pitanja bespravno postavljenih baznih stanica teleoperatera. Kako navodi, dobila je odgovor iz Grada Dubrovnika za sljedeći niz nasumično odabranih baznih stanica teleoperatera i potvrđeno joj je da su postavljene bez dozvola i prijava, baš kao što je to bilo potvrđeno i za dvije nasumično odabrane bazne stanice u srpnju.

Kako piše Lana Šegetin ovaj put odabrana je bazna stanica na krovu zgrade policijske postave na Ilijinoj Glavici, koja se nalazi tik pored Osnovne škole Marina Držića i, navodi ona, Grad je potvrdio kako bazna stanica nema dozvolu.

„Kako je moguće da lokalna samouprava i gradonačelnik dopuštaju da bespravno postavljena bazna stanica stoji pored osnovne škole? Zašto zdravlje djece nije prioritet? Zašto teleoperateri smiju raditi što požele i nitko ih ne sankcionira? Izvjesno je sada da živimo u sredini koja sebe naziva razvijenom, demokratskom i modernom, a prava je istina surova i ukazuje na bezvlađe, korupciju i pogodovanje.” - piše Lana Šegetin.

„Sljedeća ilegalna bazna stanica nalazi se na krovu zgrade TUP-a u Gružu pored luke. Teleoperater je zgodno svoju ilegalnu i bespravnu baznu stanicu sakrio u masci da liči na reklamni pano tako da nitko ni ne posumnja da se ona tu nalazi. Postavlja se pitanje kakva je to gradska uprava koja dopušta takve ileglane pothvate i zašto to radi?” - pita Lana Šegetin.

„Za posljednju baznu stanicu iz ove ture su iz Grada Dubrovnika rekli da su prijavljeni radovi. Uporabnu dozvolu čini se nemaju, ali su prijavili radove. Pitanje se postavlja zašto je Upravnom odjelu za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje u redu da se bazna stanica postavi na rasvjetni stup u neposrednoj blizini bolnice i dječjeg vrtića?” - nastavlja Lana Šegetin.

„Na prošlu prijavu inspekciji o ilegalno postavljenim baznim stanicama nije nitko reagirao, a vidjeti ćemo hoće li isto postupiti i nakon ove prijave. Iz svega navedenoga zaključak se nameće sam od sebe, teleoperateri rade što god žele a lokalna vlast zatvara oči nad ilegalnim radnjama. Tako izgleda danas demokracija i zaštita interesa i zdravlja građana u Biseru Jadrana, u takozvanoj modernoj državi Hrvatskoj, punopravnoj članici EU?” - zaključuje koordinatorica Stranke Ivana Pernara.

D.M.

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019