Srijeda, 21 Kolovoz 2019 14:42

HDZ: Jadran Barač je protiv uklanjanja bankomata iz povijesne jezgre

Nevjerojatno zvuči, ali istinito i dokumentirano više puta kako svaki put kada vijećnik Barač treba izabrati stranu Grad ili privatni investitor vijećnik Barač bira privatni investitor.- navode danas iz dubrovačkog HDZ-a u reakciji na priopćenje predsjednika dubrovačkog SDP-a Jadrana Barača koji je jutros, nakon što je Dubrovnikpress.hr objavio da su konzervatori prevarili i gradonačelnika i građane u „uvođenju reda” oko bankomata, o čemu možete čitati OVDJE, javnosti učinio dostupnim dokument u kojem je jasno vidljivo kako je jednoj tvrtki kao uvjet postavljeno to da bankomat mora smjestiti u unutarnji prostor, o čemu možete čitati OVDJE, dok se pretpostavlja, s obzirom da konzervatori taje kome su dali suglasnosti, kako mnogim drugima taj uvjet nije postavljen, posebice jer su gradski komunalci ispisali samo sedam kazni za objekte koji nemaju suglasnost konzervatora za bankomate.

Uglavnom u svom priopćenju Barač je jutros između ostalog napisao i kako konzervatori uopće nisu nadležni za izdavanje suglasnosti, pa je HDZ reagirao na taj dio njegova priopćenja.

„Vrlo vjerojatno će na ovu reakciju vijećnik Barač reći da HDZ opet manipulira međutim, podsjetimo kod teme vezane za naplatu koncesijske naknade za žičaru jedini vijećnik u Gradskom vijeću koji je bio na strani Excelsa nekretnine bio je vijećnik Barač.
Nadalje kod pitanja treba li Grad kupiti dionice UTD Raguse ili isto treba prepustiti da otiđe u privatne ruke zanimljivo jedini vijećnik koji je bio protiv kupnje navedenih dionica ponovno je bio vijećnik Barač.” - piše u priopćenju HDZ-a Dubrovnik.

„Kod pitanja bankomata na sjednici Gradskog vijeća zalagao se za uklanjanje bankomata, ali istovremeno je tvrdio kako će Odluka Grada biti neprovediva. Sada kada se Odluka Grada pokazuje i te kako provediva vijećnik Barač od jednom postaje zaštitnik svih onih koji su postavili bankomate u svoje prostore, a bez prethodne suglasnosti konzervatora. Isti onaj vijećnik koji bi trebao braniti i čuvati interese Grada po treći put iste te interese izdaje. Postavlja se pitanje tko je nagovorio vijećnika Barača da promjeni svoj stav i da postane zaštitnik nelegalno postavljenih bankomata u povijesnoj jezgri.
Možda bi se na svakoj sjednici trebala ponavljati prisega vijećnika kako bi Barač utvrdio gradivo te se u konačnici i on sam u budućnosti zalagao za Grad, a ne privatne investitore.” - napisali su u priopćenju iz GO HDZ-a Dubrovnik.

D.M.