Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 29 Kolovoz 2019 13:12

Ako žele raditi zimi, dubrovački ugostitelji dobit će mukte javne površine

U cilju produljenja turističke sezone, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković predložio je mjeru koja bi, navodi se u priopćenju gradske uprave, „trebala stimulirati vlasnike ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri na rad u zimskim mjesecima”.

“Mjera se odnosi na oslobađanje od plaćanja zakupnine za javne površine ugostitelja koji se pretežno bave posluživanjem jela (restorani, konobe, pizzerije) u povijesnoj jezgri, ukoliko budu obavljali svoju djelatnost od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine (osim na dane Božića, Sv. Stjepana, Nove godine i Sveta tri kralja - kada mogu raditi po želji), najmanje 8 sati dnevno. Navedena mjera se predlaže sada i kako bi ugostitelji mogli planirati svoje buduće poslovanje i definirati broj zaposlenika svog ugostiteljskog objekta.” - piše u priopćenju.

„Ugostitelji u Povijesnoj jezgri Grada koji se pretežno bave posluživanjem jela, a koji će djelatnost obavljati u razdoblju od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine dužni su nadležnom Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom dostaviti zahtjev za oslobađanjem od plaćanja zakupnine u „zimskim“ mjesecima, kao i pisanu izjavu o obavljanju djelatnosti od 1. prosinca 2019. do 29. veljače 2020. godine. O svakom pojedinom zahtjevu odlučit će Gradonačelnik svojim zaključkom, dok će nadzor nad radom ugostiteljskih objekata provodit će Komunalno redarstvo.” - navodi se u priopćenju.

D.M.