Petak, 30 Kolovoz 2019 14:36

Dubrovnik u pozno ljeto otvara jedan od najboljih mladih violinista Emmanuel Tjeknavorian

Sedmi međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto započinje večerašnjim koncertom jednog od najboljih mladih violinista, Emmanuela Tjeknavoriana. Mladi austrijski glazbenik nastupit će večeras uz Dubrovački simfonijski orkestar kojim će ravnati Nicholas Milton. Koncert se održava u atriju Kneževa dvora s početkom u 21 sat.

Emmanuelova majka nije željela da sin prati stope roditelja glazbenika, međutim Emmanuel je već s dvije godine oponašao dirigiranje, s pet zatražio violinu, dok je dvije godine poslije imao svoj debut. Od nagrade za najbolju interpretaciju Sibeliusovog Violinskog koncerta i druge nagrade na Međunarodnom violinističkom natjecanju Jean Sibelius 2015., privukao je međunarodnu pozornost pa su iza njega nastupi s uglednim orkestrima kao što je Berlinski simfonijski orkestar, Bečki simfonijski orkestar, Bruckner orkestar iz Linza i brojni drugi.
Koncertom ravna Nicholas Milton, dubrovačkoj publici poznat kao dugogodišnji suradnik DSO-a, svojevremeno i njegov šef dirigent. Jedini australski dirigent nominiran za Grammyja poznat je po svojoj karizmatičnoj pojavi i moćnim interpretacijama, a u našem Gradu uvijek je rado viđen gost.

Program otvaranja festivala je sljedeći:
B. Bersa - Idila
P.I. Čajkovski - Violinski koncert u D duru, op. 35
A. Dvořák - Simfonija br. 9 u e molu, op. 95 "Iz novoga svijeta"

Ulaznice će se moći kupiti i pred ulazom u Dvor sat vremena prije početka koncerta, u gift shopu Dubravka na Pilama, agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži i online putem servisa ulaznice.hr.

R.R.D.

banner taksiispiti

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019