Ispiši ovu stranicu
Subota, 31 Kolovoz 2019 15:00

Iza Roka: „Tavulin“ bez stolova na javnoj površini sedam dana

Iza Roka: „Tavulin“ bez stolova na javnoj površini sedam dana Foto ilustracija

Zbog kršenja odredbi zaključenog ugovora o zakupu javne površine te odredbi Odluke o zakupu javnih površina gradonačelnik Mato Franković na sedam dana otkazao je ugovor o najmu javne površine zakupniku „Zore trgovina d.o.o.“ za objekt caffe bara „Tavulin“ u ulici Za Rokom.

Naime, djelatnici Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, Odsjeka za komunalno redarstvo, dana 1.kolovoza 2019. godine utvrdili su zapažanjem na terenu da je tvrtka Zore trgovina d.o.o. postavila tj. dozvolila postavljanje 2 stola i 5 stolića sa sveukupno 18 stolica za potrebe rada svog ugostiteljskog objekta, a što je za 2 stolića i 8 stolica više od odobrenog ugovorom o zakupu javne površine, čime je počinjen prekršaj i iz članka 45. Odluke o zakupu javnih površina («Službeni glasnik Grada Dubrovnika», br. 01/14., 21/15., 3/16. ,17/16.,15/17., 25/17. i 12/18.).

Komunalno redarstvo je postupajući po službenoj dužnosti o tome izdalo obvezni prekršajni nalog, a Gradonačelnik je sukladno svojim ovlastima izjavio otkaz ugovora o zakupu javne površne na razdoblje od sedam dana, koji je zakupniku uručen osobnom dostavom dana 29. kolovoza. Zakupnik može zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije protoka roka od 7 (sedam) dana.

Grad Dubrovnik