Ispiši ovu stranicu
Subota, 31 Kolovoz 2019 15:11

Napokon: Uređen javni zahod u Gružu, montažni jest, ali je za pohvalu

Napokon: Uređen javni zahod u Gružu, montažni jest, ali je za pohvalu Foto: Grad Dubrovnik

U Gružu je konačno otvoren javni zahod, montažni objekt, ali ipak je za pohvalu je da nakon godina i godina u kojima su i građani i turisti, kojima je sila, morali moliti po okolnim ugostiteljskim objektima smiju li upotrijebiti njihove toaletne prostore, više to ne moraju činiti.

Čistoća Dubrovnik završila je naime radove na postavljanju i opremanju novog javnog sanitarnog objekta u Gružu u neposrednoj blizini place, a koji je u petak poslijepodne pušten u funkciju.

Javni WC smješten je u Parku Luja Šoletića i riječ je o tipskom objektu montažne sanitarne kućice za čije postavljanje nije potrebna građevinska dozvola.

„Objekt je površine 14 metara kvadratnih, izvana je obložen kamenom, kako bi se i izgledom što bolje uklopilo u prostor. Vrijednost ove investicije iznosi 147 tisuća kuna plus PDV.” - navode iz Grada Dubrovnika u priopćenju o postavljanju javnog WC-a.

Sanitarni objekt sastoji se od prostora za muškarce i žene, a svaki dio opremljen je s dvije zasebne kabine. Objekt će se spojiti na postojeću infrastrukturu te za sada neće ući u sustav naplate. Postavljanjem sanitarnog objekta u Gružu tvrtka Čistoća i ova gradska uprava odgovorili su na dugogodišnje zahtjeve građana za otvaranjem jednog takvog objekta na području velike cirkulacije ljudi.” - navodi se u priopćenju iz Grada Dubrovnika.

D.M.